DziQ9011 Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Raportuj Witam. Od razu zaznaczam że się na tym nie znam, dlatego mam do was pytanie. W moim motocyklu Kymco zing 125 rf25 jest brak ładowania. Oddałem go do serwisu, wymienili regulator napięcia i iskrownik. Tylko że, iskrownik oryginalnie był 4 cewkowy, a wymienili na 8 cewkowy. Magneto zostawili takie jakie było. Oczywiście brak ładowania jak był tak jest nadal. Tu moje pytanie, czy iskrownik z 8 cewkami w ogóle będzie "gadać" z kołem magnesowym, które było założone wcześniej z iskrownikiem 4 cewkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano Wtorek o 19:12 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 19:12 Będzie działać ale mniej wydajnie, powinno być założone odpowiednie magneto do danego statora. Ilość biegunów powinna się zgadzać. Nie rozumiem jak serwis mógł powymieniać części na inne niż oryginalne i oddać niesprawny pojazd? Brzmi to absurdalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi