Skocz do zawartości

VFR 800 vtec nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem z vfr , malowałem ja całą, ściągnąłem wszystkie owiewki do pomalowania, zmontowałem wszystko od nowa i nie odpala tzn, jak przekręce kluczyk zapala się na chwilę na liczniku błąd FI po czym zaraz gaśnie i nie odpala ją, tzn w ogóle nie słyszę żeby wtryski podawały, paliwo jest aha bak ściągałem do malowania, i jeszcze zostały mi dwa wtyczki które nie wiem od czego do czego są, dodam je w załączniku.

Ktoś pomoże?IMG_20250623_132724.thumb.jpg.6573a08d24b567d20d503eb69299040f.jpgIMG_20250623_132729.thumb.jpg.577a71234d223cf1571e6d81620552ba.jpg

IMG_20250623_132715.jpg

Wiesz co, nie obraź się, ale jest tak. Rozebrałeś jakieś elementy układu paliwowego w motocyklu z wtryskiem i po złożeniu zostały Ci "jakieś wtyczki" rozłączone a moto nie chodzi. No to masz odpowiedź. Znajdź serwisówkę, znajdź co to za wtyczki, podłącz tam gdzie trzeba i kto wie, może będzie magic i motur odpali?

Serwisówki są dostępne, trzeba tylko poszukać. 

Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę.

14 godzin temu, Buber napisał:

Wiesz co, nie obraź się, ale jest tak. Rozebrałeś jakieś elementy układu paliwowego w motocyklu z wtryskiem i po złożeniu zostały Ci "jakieś wtyczki" rozłączone a moto nie chodzi. No to masz odpowiedź. Znajdź serwisówkę, znajdź co to za wtyczki, podłącz tam gdzie trzeba i kto wie, może będzie magic i motur odpali?

Serwisówki są dostępne, trzeba tylko poszukać. 

Honda orzyła 😁, nie podpiąłem pompki do paliwa w baku, pompka nie podawała i nie zapalił, tam są dwa przewody jeden od ilości paliwa a drugi od pompki.

Temat rozwiązany 

Czyli jak proponowałem - po podłączeniu do prądu urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej. Dobrze że uruchomiłeś, teraz na drogę i enżoj!

Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę.