Wojtek_345 Opublikowano 19 Maja Udostępnij Opublikowano 19 Maja Witam stoje przed zakupem kasku i ewentulnie jeszcze gogli na motor tylko jest jeden problem okulary korekcyjne(-5) jak ma sie to do wygody podczas jazdy i czy mozna wybrac jakies przystosowane modele przez interent czy pozostaje tylko przymierzanie kaskow az trafie na taki ktory byl by wygodny a co do gogli slyszalem ze da sie kupic/zrobic w nich szkla korekcyjne ale jak ma sie to z prawem bo mam wpisane ze musze jezdzic w okularach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 21 Maja Udostępnij Opublikowano 21 Maja Nie wiem o jakim kasku myślisz, ale jeżeli o integralnym/szczękowym to tam nie ma gogli, tam ma być miejsce na okulary. Są firmy które zostawiają taki "kanał" w poduszkach przy uszach żeby okulary wchodziły. Nie przypominam sobie modeli które by miały jakieś specjalne kształty żeby zmieścić oprawki, bo oprawek masz tysiące, więc to by nie zadziałało. W najgorszym razie możesz mieć za duże oprawki żeby pasowały to kasku, ale z doświadczenia (wiele lat jeździłem w okularach) to musiałby by być bardzo duże. Będziesz miał inny kłopot, bo teraz większość kasków ma blendę przeciwsłoneczną, a ta zasadniczo nie jest kompatybilna z okularami. Ale tu też jest wyjście - troszkę bardziej kosztowne, ale na dłuższą metę debest - nowe okulary, z oprawkami pasowanymi do kasku, i fotochromem. Wtedy wszystko spoko działa. Także wbijaj do dobrego sklepy i mierz. A gogle? Tylko do jakiegoś orzeszka, a tu bym poradził - odpuść sobie, kup integrala. Ochrona jest ważniejsza od imidżu na moto.. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek_345 Opublikowano Czwartek o 14:23 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 14:23 mysle o kasku cos pod rodzaj crossowego a one raczej szybki nie maja wiec gogle to jedyna opcja w ktorej najwygdniejsze byly by szkla korekcyjne tylko jak udowdnisz to polciji na kontroli nie wiem czy jest jakas mozliwosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano Czwartek o 16:08 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 16:08 Jeżeli masz kask do którego są wymagane gogle to problem z głowy. Jest cała masa gogli specjalnie większych żeby zmieścić okulary. Motocyklowych nie szukałem, ale narciarskich masz spory wybór. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano Piątek o 15:00 Udostępnij Opublikowano Piątek o 15:00 Jezeli masz wieksza ilosc dioptri to warto sie zastaniwic nad oprawkami z metalu ktore maja ciensze druty lub plaskie „ Bügle „ tak aby nie uciskaly. Mniejszy fason oprawek jest zawsze pozytywny. W zaleznosci od swojego komfortu moszesz wybrac szklane lub plastikowe soczewki. Nie wiem ile w PL ale same okulary np. Przeciwsloneczne z oprawkami w DE to koszt niecalych 18 €. Problem zaczyna sie jedynie w tym, ze biorac zwykle szkla warto by je czy to zfotochromowac czy tez odlustzryc co Ci polecam, masz pytania pytaj ! 🙂 W dniu 22.05.2025 o 16:23, Wojtek_345 napisał: mysle o kasku cos pod rodzaj crossowego a one raczej szybki nie maja wiec gogle to jedyna opcja w ktorej najwygdniejsze byly by szkla korekcyjne tylko jak udowdnisz to polciji na kontroli nie wiem czy jest jakas mozliwosc Pod jaki rodzaj motura ma byc ten helmofon ? 🙂 Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi