Skocz do zawartości

rusek na litere W

szimi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

"Woschod"- małe 2T  "Wierchowina"- motorower "Wiatka" - skuter "Wostok"-motocykle wyścigowe, mieli nawet podobno 350ccm z DOHC

to chyba chodzilo wlasnie o Wierchowina :mrgreen:

wielkie dzieki.

a ma moze ktos jakies zdjecie jak to wyglada?

pozdr ;)

znajomy miał taką Wierchowine jakieś 7-8 lat temu. Wyglądało troche jak Romet i było gaszone dekompresorem. Taki sobie zwykły sprzecik. Tłumik miałe całkiem ładny (chciałem go do motorynki ;) )

Własnie szukam czegoś o Wierchowinie i znalazłem coś takiego:

"Nie pij wódki, nie pij wina, kup se motor Wierchowina" :mrgreen:

już mam http://zsp3.krosno.pl/?q=Muzeum&q2=0 na dole małe zdjecie ale jest ;)

"Nie pij wódki, nie pij wina, kup se motor Wierchowina"  

hehe to powiedzenie to pamietam jak sie bylo w podstawowce :mrgreen:

sprzecik rzeczywiscie malutki. hmmm ten gosciu mowil ze to duzy motocykl :? moze to jednak nie chodzi o Wierchowina albo on ma dziwny wskaznik wielkosci ;)

tego czlowieka spotkalem raz w pracy i zgadalo sie ze ma jakiegos ruska ktorego dostal od wujka. cos jest z nim nie tak bo niechce palic i chetnie by go sprzedal. stad moja ciekawosc :mrgreen:

pozdr

• 3 tygodnie później...

wierchowina jest bardzo ładnym motorowerem (według mnie) ale niestety baardzo awaryjnym(wiem bo mój kumpet miał). A tak przy okazji mój dziadek opowiadał ze widział(w grodnie) włsasnie taki motorower z wózkiem bocznym, kolesie podobno jak nim jechali pod góre to musieli ostro wspomagac sie pedałami :)

• 2 tygodnie później...

Ja też kedys miałem taki motorower tyle że z silnikiem rometowskim. Seryjnie miały zmianę biegów tak jak w Komarkach (na kierownicy). Jeśli ktoś chce kipić jakieś części to mam przednią lampę, szkiełko od tylnej lamyi i licznik.

Pozdrawiam.

Artur.