sztaymes Opublikowano 13 Września Udostępnij Opublikowano 13 Września Witam wszystkich maniaków motocykli.:) Na początku się przedstawię 👍mam na imię Robert i mam do bardziej doświadczonych maniaków jednośladów może łatwe bądź trudne pytanie 🤗 Otóż jestem posiadaczem motorka zx6r Kawasaki z 2002r. Kiedyś sobie fajnie jeździłem potem poznałem kobitę potem dziecko ,pies itd.A motor stał 15lat na parkingu w garażu:( teraz się za niego w końcu zabrałem ( Nie jestem mechanikiem:) rozebrałem trochę mojego starego wierzchowca wymieniłem świece wszystkie filtry ,olej itd.zalalem gaźniki benzyną z czyścikiem do gaźników liqui moly +pompę paliwa i tak na noc 👍 Następnego dnia podłączyłem rurę spiro jeden koniec do tłumika a drugi za okno:) bo serwis pomyślałem że przeprowadzę w domu👍🤪 tak kobieta też powiedziała że to super pomysł 😁 potem powiesiłem pojemnik na mocz z benzyną żeby nie montować baku i żebym wiedział czy paliwo jest zasysane do gaźników itd. Kręciłem chyba z 3 razy i kurde motor odpalił (sprytne Japońce) 😉 chińczyk by pewnie nie odpalił:) Tylko właśnie tu się coś zaczęło niepokojącego dziać:/ Motor odpalił całkiem fajnie palił na 3 z 4 garów dymił na niebieski (przez okno w kamienicy:) i wylało mi się z 1,5 litra paliwa na podłogę przez wloty powietrza w czaszy z przodu pod lampami:/ z lewej komory powietrza Dodam że gaźników nie wyciągałem :/ tylko trochę nimi poruszałem i nasmarowałem trochę iglicę główne by lżej chodziły i takie czarne plastikowe pierścienie w komorach gaźników przy wlocie powietrza,bo bałem się je ruszać bo nie wiem czy bym je tak samo ustawił (dysze itd ) nigdy tego nie robiłem:( I tu moje pytanie czy to wina że paliwo było nie w zbiorniku tylko w worku( może nie było podciśnienia z braku baku bo z worka to grawitacyjnie leciało sobie) czy brak założonego filtra powietrza:/ Powiem że to paliwo zleciało całe 1.5-2 litry przy odpalonym silniku w niespełna 20-30sekund:/ Czytałem że to może być zaworek iglicowy zablokowany w gaźniku ale na 100% nie jestem pewien czy to jest właśnie przyczyną:( dlatego zwracam się do was z tym pytaniem jako bardziej doświadczonych 🤗🤗🤗👍👍👍 Jak ktoś może coś podpowiedzieć to będę bardzo wdzięczny 🥳🥳🥳 pozdrawiam wszystkich maniaków i czekam niecierpliwie na jakąś podpowiedź w mej niewiedzy 🥹🥹🥹 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Września Udostępnij Opublikowano 13 Września Jak go chcesz uruchomic to oddaj do serwisu, i nie bedzie to tanie bo zapewne czeka cie pelne czyszczenie gaznikow, a pewnie odblokowanie hamulcow jezeli uklad chlodzenia nie ma zadnego problemu. To ostatnie tez jest mozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztaymes Opublikowano 14 Września Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września Hej.dzięki za podpowiedź 👍 załatwiłem już serwis gaźników 🥳gość przyjedzie po motocykl busem w środę i zabierze na czyszczenie, regulacje i synchro bo w domu to nie robota jest po pierwsze:) I powiedział że około 600 PLN weźmie Dla mnie cena może być a gośćiu czytałem że jest całkiem dobry 👍 Wszystko pięknie ładnie tylko dzisiaj tak sobie popatrzyłem w szkiełko poziomu oleju a dopiero zmieniałem że jak miałem poziom w szkiełku 3/4 to teraz jest 1/4 A dymił na niebiesko jak odpalił i teraz nie wiem czy czasem nie będzie coś więcej do roboty niż tylko ustawić gaźniki:/ Oby tylko nie wyszedł remont silnika Normalnie jestem lekko załamany:/ Pierścienie tłokowe Uszczelki zaworów? Chodź kurde wszystkie przed odpaleniem bez świec zalalem pb z troszką oleju na pół dnia i całą noc. I pchałem go po południu po mieszkaniu parę razy i przerwa, zalalem znowu pb z olejem i znowu następnego dnia kręciłem kołem na podnośniku tylnego koła ze 100 razy i dopiero następnego dnia wkręciłem świece i go odpaliłem:/ wszystkie tłoki chodziły od początku to kurde trochę pierścienie bym wykluczył:/ No nie wiem już sam. Motur pojedzie na serwis to zdam relacje czym to wszystko jest spowodowane i ile wydałem 😁 bo coś czuję że na tych 600 stuwach się chyba nie skończy 👍👍👍 Do środy i tak będę jeszcze czytał myślał i cudował co mu dolega bo cholernie sam go chciałem naprawić 🥲🥲 Jak ktoś jeszcze by teraz coś podpowiedział co to może być, może zna temat💪 i coś podpowie to zawsze chętnie pogłębie swą wiedzę 😁👍 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Września Udostępnij Opublikowano 16 Września Pierscienie moga byc zapieczone, a tloki dalej beda chodzily - wszystko zalezy jak czesto wymiany oleju byly robione i jaki olej byl stosowany. Motocykl ma 20 lat i wiele czesci moze byc zuzytych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi