twix Opublikowano 6 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2004 WITAM WSZYSTKICH. ...jestem początkującym motocyklistą .Mam następujące pytanie .Chce kupic nowy sprzęt i potrzebuje porady jaki sprzet jest godny uwagi...Wiem jedno że nic poniżej 600cm ..znam te historie ze na poczatek najlepiej 50 czy 250 ale postanowilem ze 600cm i koniec.Przejrzałem oferte na naszym rynku i wybrałem kilka modeli i BARDZO bym prosil o jakąś fachową opinie (mam na myśli zakup nowego motocykla u autoryzowanego dealera) - Yamaha YZF R6 - ZX-6R nowy model 2005- Suzuki GSX-R600 - Honda CBR600RR DZIEKI ...i czekam na odpowiedz POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2004 czuję ze myślisz o czymś brand new - w takim razie weź to co CI się najbardziej podoba - szczerze! Kieruj sie swoim gustem, a bedziesz najbardziej zadowlony. Przy Yamasze podobno jest kłopot ze skrzynią biegów po wylataniu 30 k km, ale nie wiem na ile prawda, Spodziewaj sie ze Kawa będezie wymagala od CIebie dużo uwagi (częste regulacje) i potrafi napić sie oleju, ale to typowo sportowy grat i... one tak mają i już!Suka .... hmm jakies wady ma - jakie - podobno suzuki to stuki i puki, moim zdaniem to b. niezawodny sprzęt,Honda... usłyszysz same pozytywne opinie, w większości będa prawdziwe - hondy to świetne motocykle i są znane ze swej niezawodnosci, oczywiscie dbać trzeba o każdy każdy z tych motorków wart jest uwagi i każdy ktory kupisz będzie CI dobrze i długo służył jeśli i Ty poświęcisz mu odrobinę uwagi.Życze powodzenia w wyborze i oczywiście daj znac co wybrałes a potem opisuj to co na moaszynie przezyłeś No i pamietaj że to nie motocykle zabijają ale ich kierowcy - jeśłi Tobie nie odwali to wszystko będzie OK.PeeS - ja tez uważam że nie ma sie co ograniczać do pojemności.Jeśłi umiesz motorem ruszyć z miejsca, przejechac kilka metrow zatrzymac sie i wiesz ze manetka nie służy tylko do odkręcania jej na maxa to nic złego CI sie nie staniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 6 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2004 Ja tez uwazam ze nowy sprzet wcale nie musi byc slaby bo hamulce sa w twojej glowie :P Z calej tej ekipy wybralbym R6 i najlepiej model Rossiego :mrgreen: Yamaha - dlatego ze ma najlepszy serwis w Polsce i jest to naprawde niezawodny moto :buttrock:pod wzgledem osiagow dorownuje mu tylko SRAD :twisted: ale tak jak napisal poprzednik Suzuki-stuki puki :P Nowa R6 (model 2005) zdeklasuje rywali :twisted: Jak masz kase to kupuj ja i abys jezdzil jak najdluzej(do sprzedania :roll: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twix Opublikowano 7 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2004 KOLECCTOR Dzieki za opinie ...szczerze mówiąc chyba wybiore yamaha r6 juz na samym poczatku wpadla mi w oko..z drugiej strony to nie takie łatwe bo gdzie sie nie wejdzie do danego salonu i jak widzisz taka nowa lśniącą maszyne to aż dech zapiera i niewarzne czy jest to yamaha ,kawa czy honda ,myslisz tylko otym zeby posiadac jedno z tych cacuszek..ps.zakup planuje na wiosne to mam czas do namyslu ...chociaz juz spadly ceny np.yamaha r6 .. ok dzieki i pozdrawiam ,Forum jest świetne wiec bede tu czesto wpadał ,aha i jeszcze jedno twój tekst "No i pamietaj że to nie motocykle zabijają ale ich kierowcy" daje do pomyslenia .Z drugiej strony pomimo ze moja stycznosc z motocyklami takiej klasy jest BARDZO MALA to musze przyznac ze mam cholerny respekt a nawet szacunek przed taka bestia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 7 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2004 Bodżyn zapomniał dodać, że hamulec w głowie ma tendencje do szybkiego "puszczania" :buttrock: ja gdybym miał wybierać to między Hondą a Yamahą, Honda mi się podoba a Yamaha dlatego, że mam drugą Yamahę i z obu jestem/byłem zadowolony. Mam zaufanie do tej marki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twix Opublikowano 8 Listopada 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2004 Wiesz co Ario musz przyznac ze wiekszosc ludzi proponuje wlasnie te dwie marki co Ty czyli honde lub yamahe ..szczerze mowiac podoba mi sie tez kawa,ale chyba bede sie na powaznie zastanawial nad yamaha Wkoncu to ta marke zobaczylem pierwsza w salonie i doznalem tego dziwnego uczucia "MIŁOŚĆ OD PIERWSZEGO WEJRZENIA" ....:buttrock: ..ok dzieki POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 8 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2004 Bodżyn zapomniał dodać, że hamulec w głowie ma tendencje do szybkiego "puszczania" :buttrock: Pozdrawiam Powiedziałbym nawet, że te hamulce przejawiają zadziwiająco dużą tendencje do faddingu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 8 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2004 ..ps.zakup planuje na wiosne to mam czas do namyslu ...chociaz juz spadly ceny np.yamaha r6 .. no ja własnie proponuję kupować teraz bo jest cena jesienno-zimowa i co się z tym wiąże - są zniżki i jest poprostu taniej. Ja Ci radze żebyś brał teraz jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi