m67 Opublikowano 2 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2004 Cześć;Wracam po dłuzszej przerwie- budowa domu :P . Mam problem ze swoim Junaczkiem :? . Od jakiegoś czasu strasznie wali mi olejem na łańcuch. Po złożenmiu i przejechaniu 4 tysięcy nie było tego problemu. Najwyżej parę kropel. Teraz po dłuższej jeździe całe tylne koło zalane olejem. Wydaje mi sie mało prawdopodobne aby silnik dostał takich przedmuchów po 4 tys km. Jak to cholerstwo zlikwidować :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randy T. Opublikowano 3 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2004 Witam A skąd pewność że to z odmy?? W tym miejscu w Junku jest istne skupisko wycieków. Może tam sie dostawać olej ze skrzyni jeśli tuleja ślizgowa zimmeringa zatrzymała się (tj. poluzowała się nakrętka zębatki), mogła też wypaść jedna z dwóch stalowych zaślepek i wreszcie mógł się uszkodzić zimmering sprzęgła ale to najmniej prawdopodobne. Stawiałbym na tą wspomnianą tuleje ślizgową... P.S. Pisałem już dość dawno temu jak skutecznie temu zaradzić i nie chce mi się powtarzać. Pozatym ciekawi mnie kto wpadł na tak durny pomysł żeby z powrotem pomieszać działy?? To forum schodzi na psy... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joe Opublikowano 7 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2004 albo oleju za duzo wlales :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haryb Opublikowano 27 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 dokaldnie u mnei tez tak bylo i to bylo nie od zadnej odmy czy cos w tym stylu tylko zaslepka w skrzyni sie poluzowala i walilo mi na zebatke napedowa olej z skrzyni sprawdz to w pierwszej kolejnosci no i simering pod zebatka napedowa! Cytuj www.haryb.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia Pawel Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 sprawdz najpierw co to za olej czy ze skrzyni czy z silnika.ja mialem terz taki problem i rzeczywiscie bylo to z odmy,przez jakis czas na postoju robila sie plamka oleju pod silnikiem ale jakos przeszlo samo,moze jest za duzo oleju albo cos z pompa lub kanalami olejowymi, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi