Gość Rysiek24 Opublikowano 29 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2004 witam mam silnik po regeneracji walu i szlifie cylindra wsio bylo by oki gdyby nie to ze nie moge ustawic obrotow na luzie silnik gasnie po chwili od puszczenia gazu i nie reaguje na srubke do regulacji obrotow czy to moze byc wina ze ciezko pracuje bo jest po szlifie ?? czy cos nie tak z gaznikiem (30n3-1 ETZ 251 ) a 2 sprawa zmienilem naped licznika predkosci bo stary sie zajechal z jakis przyczyn i teraz licznik szaleje wskazowka buja sie jak by byla zdrowo po wypiciu ;) i do tego zaniza co z tym zrobic ?? a i 3 zuzyty lag od strony tarczy puszcza troszke oleju nawet na nowym simmeringu po czasie olej skapuje na tarcze hamulcowa powodujac ze hamulce sa slabe (ale sa ) co z tym fantem zrobic ??? ze nie wspomne o slabym ladownaniu ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 30 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2004 1. wyczysc dobrze gaznik bo powinien czymac obroty normalnie jak ja robiłem szlifa to niemiałem z tym problemu wiec ty tez niepowinienes miec 2. linak gdzies sie zagina pusc ja tak aby miała jak naj mniej zagiec albo jak juz musi to jak najwiekszym łukiem . Moze tez byc ze ta srubka w osłonie zebatki co trzyma prowadnice wałka atakujacego nie spełnia najlepiej swojej roli. 3. jak jest juz zuzytu lag to pozostaje ci wymiana na nowy lub uzywany w dobrym stanie. Sbrubuj jeszcze skrucic sprezynke w simmeringu. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 30 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2004 a z ta sprezyna to jak to zobic ??? a gestszy olej cos da ?? hm gaznik wyregulowalem ale naped licznika jest czesciowo zjechany slimak montowany na zebatce jest uszkodzony walek ocalal i nie widac aby byl nawet troszke zjechany nie wiem czemu tak sie dzieje fuck nowy komplet byl teraz musze kupic 1 slimak i znowu brudzic sie po lokcie w smarze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 31 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2004 z tą cieknącą lagą to możesz tymczasowo owinąć kawałek szmatki nad simmeringiem i przykryć gumą / tą co okala lage tzw. harmonijką / powinno doraźnie pomócpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi