Skroll Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Witam mam problem z moją setą, po odpaleniu na zimnym silniku od razu wchodzi na wysokie obroty na około 20 sekund po czym się uspokaja i pracuje równiutko. Dzieje się tak zarówno na ssaniu jak i bez. Na ciepłym odpala i pracuje normalnie. Dodam jeszcze że bardzo mi pluje olejem z wydechu (uszczelniacze na wale wymienione) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia To jest 2 t na wtrysku czy na gazniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skroll Opublikowano 18 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2t gaźnik 2001r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Czyli co - 23 letni gaznik z reszta w podobnym wieku. Czy przy okazji wymiany uszczelniaczy sprawdzales sprezanie, czy luzy miedzy tlokiem a cylindrem oraz luz pierscieni? Jezeli objaw wchodzenia na wysokie obroty pojawia sie przy kazdym odpaleniu silnika to by znaczylo ze uklad ssania nie dziala prawidlowo, ale jako ze to staroc i nie wiadomo w jakim stranie jest caly silnik to bym jezdzil dopuki cos powazniejszego nie zacznie sie dziac. Tym bardziej ze juz wiosna sie zaczela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skroll Opublikowano 21 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Sprężanie chyba jest okej bo 8mh temu robiony był szlif cylindra. Odpala tylko tak na zimnym silniku jak się zagrzeje to ma już normalne obroty. Sprawdzę jeszcze jak wyglądają listki w membranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi