Bati12345 Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Witam, pojawiam się z problemem. Skuter 2t miał wymieniany tlok z cylindrem, po odpaleniu skuter żyje po swojemu obroty przechodzą z niskich na wysokie jakby dostawał lewe powietrze. Przez zaistniałą sytuację nie jestem w stanie wyregulowac gaznika. Skuter słabo pali. Cylinder nie posiada dobrej uszczelki, była w jednym miejscu pęknięta tylko nie miałem zapasowej na zmianę i w okolicy cylindra widać nie szczelności (cieknie z niego benzyna) jednak kompresja jest dobra. Wiem że do zmiany jest uszczelka, tylko chcial bym wiedzieć co może być innym powodem ,bo moge ja zmienic i okaże się że skuter chodzi jak wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Przeciez w 2 suwie cisnienie masz zarowno miedzy tlokiem a glowica jak i w karterach przez ktore mieszanka przechodzi nad tlok kanalami, wiec brak uszczelki pod cylindrem powoduje ze silnik nie pracuje prawidlowo. Wszystko tam musi byc szczelne,. zarowno uszczelniacze na wale jak uszczelnienie cylindra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi