bnkone Opublikowano 30 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Witam mam problem z Honda Cbf125. Po odpaleniu nie zapalają się światła przód/tył. Po naciśnięciu hamulca stop się zapala, kierunki też działają. Czytałem że może to być wina przycisku startera. Popsikalem przycisk lecz to nie pomaga. Wie ktoś może gdzie leży przyczyna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Może jest spalony bezpiecznik, a może spalone żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnkone Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 23 godziny temu, Stefan Kowalski napisał: Może jest spalony bezpiecznik, a może spalone żarówki. Bezpiecznik ok. Żarówki tez są dobre, stop z tyłu się zapala normalnie. Nie działa także podświetlenie zegarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 No to może być uszkodzona kostka stacyjki, może ten przycisk startera. Może też być brak styku na jednej ze złączek elektrycznych. Takie usterki to najłatwiej diagnozować rozbierając motocykl tak by dostać się do odpowiednich złączek i robiąc pomiary. Zazwyczaj wystarczy użyć woltomierz i omomierz. Nie da się bez sprawdzenia jednoznacznie wskazać miejsca usterki, bo może ich być wiele. Myślę że to dość prosta usterka. Jeśli Cie to przerasta to mogę znaleźć ta usterkę, mam czas we wtorki i środy po 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi