Nietykalny97 Opublikowano 16 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2023 Witam, moja cbr 600f4 gaźnik nie chce odpalić było tak chciałem jechać do pracy godzina 5:30 chłodnawo odpaliła normalnie jak zawsze przejechałem jakieś 4km coś ja przydusiło pomyślałem że może przez to że zimno nie dogrzana jeszcze ale po kolejnym kilometrze poprostu zgasła tak jakby paliwo nie dochodziło (jest 3/4 baku ) próbowałem odpalić beż ssania nawet nie chce załapać a na ssaniu łapie odpali na może 2 cylindry I to i tak manetka trzeba operować i i tak zaraz gaśnie Jak wystygła ciezko żeby nawet na ssaniu odpaliła na trochę nawet na te przykładowo 2 cylindry. Zaglądałem do świec wyglądają na ok wymieniany był regulator napięcia i akumulator w tamtym roku ale jak odepnę regulator to i tak nie odpala a chyba powinna. Mylę czy szukać bardziej po gaźnikach czy np pompka paliwa pompka paliwa jak wlacze zapłon to cyka nw czy powinna brzmieć jak w samochodzie że jakiś czas słychać jakby się przelwlewalo albo coś innego macie jakieś pomysły co mogło się tak nagle stać? Nie było żadnych objaw wcześniej żeby coś się działo. pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 17 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 Pompka paliwa, albo zasyfiony filterek paliwa..., ale trzeba zacząć od najprostszych, czy kranik ma pozycję on/off, jak tak, to trzeba ustawić włąściwą pozycję, zdjąć wężyk z pompki i do jakiegoś naczynia podpiąć, i spróbować zakręcić rozrusznikiem, sprawdzi się czy pompka podaje paliwo na gaźniki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nietykalny97 Opublikowano 17 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 Dzięki wielkie za pomoc. Okazało się że pompka paliwa nie podawała a cykala myślałem że jak cyka to działa. Usterka zrobiona jeszcze raz dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi