Kamilsonk Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 Cześć mam problem z szarpaniem na 2 biegu tzn motor w przedziale 6-8 tys obrotów szarpie około 3 razy następnie już normalnie jedzie aż do odciny. Czy ktoś miał podobny problem? Nie dawno go zakupiłem i było wszystko ok normalnie Motor się rozpędzał dopiero od wczoraj tak się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garage Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 Witam! Jeżeli takie objawy występują tylko na drugim biegu to niestety może to świadczyć o jego zużyciu. Z czasem objaw zacznie się nasilać do momentu uniemożliwienia jazdy na danym biegu lub nawet zblokowaniu skrzyni biegów przez zmęczenie materiału i wyłamanie wodzika. Prosty eksperyment, rozpędzać motocykl na danym biegu powoli zwiększając obroty i czy dany bieg wywali czy nie, jeśli szarpie przy konkretnym dodaniu gazu to kończy się dwójka. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilsonk Opublikowano 8 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 Mam nadzieję że to nie to ale spróbuję zrobić jak Pan napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilsonk Opublikowano 10 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2023 Mam nadzieję że to nie to ale spróbuję zrobić jak Pan napisał Sprawdziłem rozpędzając powoli Moto na 2 biegu i wszystko jest ok ,problem jest tylko przy większym dodaniu gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garage Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Czołem! Czyli wychodzi na to,że drugi bieg zaczyna się kończyć. Energiczne dodanie mocy powoduje jego wyskakiwanie i wskakiwanie. Przy tym zakresie obrotów występuje największy moment obrotowy który wywala dwójkę. Dla pewności proszę najlepiej udać się do najbliższego mechanika motocyklowego żeby jeszcze to zweryfikował i przejechał się ty motocyklem. Swoja drogą to musiał ją wcześniej ktoś zrywać na dwójce stąd usterka. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilsonk Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Jeśli mechanik potwierdzi tezę że wypada dwójka to czeka mnie naprawa skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 Niestety tak. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilsonk Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 1 godzinę temu, qba napisał: Niestety tak. Najgorsze jest to że motocykl niedawno zakupiłem i było wszystko ok, parę bliższych jazd wokół komina i teraz ten problem. Moje pytanie czy jeszcze coś oprócz skrzyni może powodować te szarpnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 12 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2023 No skoro szarpie tylko na drugim biegu to raczej skrzynia, ale podjedz do mechanika motocyklowego bo przez forum to wróżenie z fusów. Daj znać jak się historia skończyła. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi