xAdamo Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Witam, w internecie na temat głośności wydechu akrapovica a nawet fake akrapovica w motocyklu 125 ccm nic nie znalazłem więc przybywam tutaj. Posiadam Yamahe MT 125 i zastanawiam się jaka byłaby głośność full przelotu (tj. fake akrapovica i kolektora bez katalizatora) w oto tym motocyklu. Czy nie przekroczyła by normy głośności która wynosi 94 db dla 125? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 125 i full przelot to rzeznia dla uszu do tego stracisz na mocy zwlaszcza w dolnym zakresie obrotow.. i watpie aby miescilo sie tonw normie, zwlaszcA aliakrap Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 5 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 (edytowane) A ja nie rozumiem po co robić głośny wydech. Dla mnie taki hałas to męczarnia. Po co słuchać głośnego pierdzenia z wydechu? Co to daje? Laski na to lecą? Czy o co chodzi? Zdecydowanie ciekawsze byłoby szukać rozwiązań na jak najcichszy wydech, jak zrobić by motocykl pracował np o połowę ciszej. Takie rozwijanie kultury technicznej, a nie patologiczne wypruwanie tłumików. Minions VW Golf.mp4 Edytowane 5 Maja 2023 przez Stefan Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi