trram12 Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Cześć. Mam pewien problem i już rozkładam ręce. Jestem posiadaczem Hondy CBR F3, wszystko super fajnie do czasu. Przyszedłem ostatnio do garażu, odpaliłem motocykl, ładnie pięknie na strzała odpalił, pochodził około 10 minut, zgasiłem go i za 2h wróciłem i chciałem odpalić ponownie i się przejechać a tu zonk, padł akumulator. Naładowałem go i kolejny problem, Honda nie odpala. Rozrusznik kreci i jedyne co słychać to strzały z wydechu. Zmieniłem świece na nowe, świeże paliwo ale problem nie zniknął. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Bo już rozkładam ręce i nie wiem czego się czepiać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 11 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Bardziej zastanawiające jest czemu w ciągu 2 godzin padł akumulator. Podejrzewam, że jest problem z którąś celą. Jak akumulator pod obciążeniem (czyli podczas kręcenia rozrusznika) ma duży spadek prądu to nie odpalisz silnika, będą właśnie strzały z wydechu. Albo podmianka na inny albo daj mu prądu kablami z samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trram12 Opublikowano 11 Marca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Dostał prąd kablami z samochodu i nadal zero reakcji.. Kręci lepiej ale odpalić nadal nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 29 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 W dniu 11.03.2023 o 01:41, trram12 napisał: Cześć. Mam pewien problem i już rozkładam ręce. Jestem posiadaczem Hondy CBR F3, wszystko super fajnie do czasu. Przyszedłem ostatnio do garażu, odpaliłem motocykl, ładnie pięknie na strzała odpalił, pochodził około 10 minut, zgasiłem go i za 2h wróciłem i chciałem odpalić ponownie i się przejechać a tu zonk, padł akumulator. Naładowałem go i kolejny problem, Honda nie odpala. Rozrusznik kreci i jedyne co słychać to strzały z wydechu. Zmieniłem świece na nowe, świeże paliwo ale problem nie zniknął. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Bo już rozkładam ręce i nie wiem czego się czepiać.. po wymianie świec przewody podłączyłeś w odp. kolejności? Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi