Quantico Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Witam zmieniłem cewkomoduł w Derbi gpr 50 nude i teraz jest tak że jak podepnie kable tak jak pisze to nie działa w ogóle stacyjka i niema gaszenia bo nie podpinam żółtego przewodu bo jak go podepnie niema iskry a tak na pych pali i oczywiście niema świateł.Moze ktoś pomoże jak to ma być podpięte, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 (edytowane) Problem z gaszeniem, trzeba sprawdzić, czy zwarcia nie ma na masę ten żółty przewód, ponieważ gaszenie występuje przez połączenie z masą. Pewnie ten żółty, gdzieś jest przetarty, lub w stacyjce masuje i dlatego nie ma iskry ( zachowuje się jakby cały czas motocykl był gaszony)... Te cewkomoduły raczej są dobre... 2 razy kupowałem... i 2 razy były dobre... P.S. Jak ma jeszcze oddzielny przycisk do gaszenia, tam trzeba delikatnie to rozebrać i sprawdzić czy poprawnie działa, czy czasem cały czas nie podaje na mase.. Edytowane 30 Grudnia 2022 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quantico Opublikowano 30 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 jak podłączam tak jak jest napisane 1 bialy,drugi czerwony, trzeci zielony to jest iskra motor pali ale niema gaszenia i niema świateł ,pytanie gdzie ma być podłączony ten żółty przewód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 (edytowane) Tam gdzie jest stop, tylko , że masz panie zwarcie i przełamanie żółtego przewodu i nie działa... Opisałem wczesniej... Ja to za trudne, to niestety trzeba się udać do kogoś kto żyje z napraw takich sprzętów... Trzeba konkretnie zrobic przegląd instalacji elektrycznej... Pozdr Edytowane 30 Grudnia 2022 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quantico Opublikowano 30 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Pewno tak Panie zrobię bo tego nie mogę ogarnąć, tym bardzie gdzie może być to załamanie na żółtym kablu jak on idzie z tamtymi z iskrownika, to jest w sumie niecałe poł metra przewodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 (edytowane) No własnie o tym piszę, lepiej oddac komus co siedzi i dłubie zawodowo... Pozdr. P.S Ja np. kumam samochody, i wiele mogę przy nich zrobić, ale po prostu wolę oddać majstrowi zapłacić i miec z glowy hehehehe Edytowane 30 Grudnia 2022 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quantico Opublikowano 31 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Witam ponownie dziś podpiąłem tak jak powinno być biały,czerwony,zielony,i żółty podpiołem bo znalazłem przewód od instalacji żółto -czerwonym są i światła,później na dole znalazłem przewód czarno-zielony i podpiołem go do modułu i jest gaszenie.Jest jeszcze jeden wolny kabel żółto -zielony czy on przypadkiem nie jest od obrotomierza,bo ktoś pisał że on się łączy z którymś kablem w module i działa obrotomierz, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Najlepiej ściągnąć schemat instalacji z internetu i porównac.. https://gprcamp.com/foro/viewtopic.php?t=34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quantico Opublikowano 31 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi