Maniek69 Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Witam. Pacjent honda cbr600rr, model pc37. Odpala bardzo ładnie, wkręca się na obroty, ale zupełnie niespodziewanie podczas przejażdżki bez palowania pojawił się bardzo głośny stuk w silniku. Wrażenie sprawia jakby stukał dół silnika z prawej strony. Kontrolka cisnienia oleju gasnie po odpaleniu i nie zapala się. Czasami po delikatnej przegazowce stuki na kilka sekund ustają a czasami i bez przegazowki. Stuki rosną wraz z obrotami. Po odpaleniu siadłem na moto wbiłem jedynkę, wcisnąłem przedni hebel i próbowałem ruszyć bez gazu aby zobaczyc co dzieje sie pod obciazeniem...efekt jest taki że kontrolka oleju nie zapaliła się a stuki im bardziej puszczałem sprzęgło to wyciszały się, aż przed samym zdławieniem ucichły całkowicie. Proszę o pomoc w diagnozie problemu. Załączam link do filmu z pracą silnika...stuki są bardzo głośne. ]https://youtu.be/vRlhx2Eat94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Uuuu nie dobrze... Spuszczaj olej i szukaj miedzianych opiłków, bo z panewki żyletka... Ps. na zimnym silniku pewnie dużo ciszej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek69 Opublikowano 16 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 na zimnym i ciepłym jednakowo. ok w tygodniu zleje olej i zobacze, ale nie brzmi to jak panewka, tym bardziej ze przy zduszeniu silnika sprzeglem przestaje calkowicie pukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi