kawa2007 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 (edytowane) Witam. Jestem świeży w temacie mechaniki motocyklowej, ale powoli się uczę na błędach 😃 Do rzeczy. Zmieniłem moto na kolejne zx6r, chciałem sprawdzić zawory, a tu śruba do obracania wałem jest wyrobiona, torx wejdzie, obrócę wałem, ale przeskakuje. I tu chciałbym zapytać czy idzie tą śrubę jakość odkręcić, żeby wymienić na nową? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Edytowane 21 Września 2022 przez kawa2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Normalnie da sie , ale do takich napraw trzeba miec odpowiednie narzedzia jak np.ekstraktor srubowy (podobno tak to sie nazywa) do wykrecania zniszczonych srob Torx , Imbus czy zlamanych szpilek itp. W twoim przypadku to jest podstawowy narzedz.Klucz udarowy tez bylby pomocny. Bez niego czarno to widze .Moja rada , odwiedz jakis serwis.Dla siedzacego w temacie to jest maly browar , a i taniej cie wyjdzie.😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawa2007 Opublikowano 21 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno. To jest standardowy prawy gwint? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 (edytowane) Tak , to jest sruba z prawym gwintem drobnozwojowy o wytrzymalosci 10.9, tylko nie pamietam o jakim skoku.Trzeba by sprawdzic grzebieniem (wzorzec gwintów) Edytowane 22 Września 2022 przez Taurus 61 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi