wampiex Opublikowano 10 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2022 Witam, Chciałbym kupić motocykl, który został sprowadzony do Polski z Niemiec. Jest on z 2017r i ma przejechane niecałe 3tys km. Czy za ten motocykl jako osoba, która będzie go rejestrować muszę zapłacić podatek vat(vat10)? Wyczytałem, że za nowy motocykl uważa się ten zarejestrowany do 6 miesięcy lub do 6tys km, więc wedle przepisów jest on nowym. Nurtuje mnie czy ta przyjemność spoczywa na osobę, która go sprowadziła czy na mnie. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek80 Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 https://www.prawodrogowe.pl/informacje/kronika-legislacyjna/definicja-pojazdu-fabrycznie-nowego-w-interpretacji-resortu-infr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampiex Opublikowano 14 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi