Maciek01221 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Hej, moja yamaha yzf 250 z roku 2012 posiada 4 biegi zamiast 5. Co to może znaczyć ? Jestem pewny że 5 bieg nie wchodzi. Czy jest to możliwe ze to skrzynia 4 biegowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Chyba bardziej możliwe że jednak jest zepsuta skrzynia. Wg danych ten motocykl ma raczej 5 biegów https://www.v10.pl/narzedzia/dane,techniczne,motocykle,yamaha,yz,250,f,2007;29137.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek01221 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 44 minuty temu, Stefan Kowalski napisał: Chyba bardziej możliwe że jednak jest zepsuta skrzynia. Wg danych ten motocykl ma raczej 5 biegów https://www.v10.pl/narzedzia/dane,techniczne,motocykle,yamaha,yz,250,f,2007;29137.html A orientujesz sie jaki byłby koszt zeby ten 5 bieg zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan Kowalski Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Gdyby to był mój motocykl, to mogłoby to kosztować mnie trzy, może cztery popołudnia pracy. Oczywiście to tylko założenie, mogło by to być więcej lub mniej, zależnie od charakteru usterki. Można też bardziej precyzyjnie założyć że byłyby to 4 godziny dziennie poświęcone na naprawę. Czyli mogłoby to kosztować od 12 do 16 godzin pracy. Godziny oczywiście można przeliczyć na pieniądze, ale mój czas po pracy jest dość bezcenny, więc kwotowo to na pewno niemało. Ale ja nie zajmuję się usługowym naprawianiem motocykli, więc nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi