Skocz do zawartości

Junak Racer 125 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem ze swoim Junakiem niestety nie wiem co się stało i może mi by ktoś pomógł 

Motocykl po 2 miesiącach trzymania w garażu pojechałem przepalić, niestety nie chciałem żeby się to skończyło tak jak się skończyło 

zrobiłem około 40-60 km i zrobiłem przerwę 30 min 

po czym zapaliłem silnik ruszyłem wrzucając kolejne bieg i jadąc nagle zaczęło go mulić i zgasł. Zauważyłem że zachowuje się jakby chciał zapalić ale nie mógł jakby go coś muliło  obstawiałem pompę podpiąłem na krótko działa, potem że nie ma iskry jest ładna po czym zobaczyłem że jest strasznie mokra oczywiście wyczyściłem i wkręciłem z powrotem do silnika. Próbowałem go jeszcze raz zapalić niestety dalej bez skutku, wykręciłem ponownie świece, ponownie mokra. Nie mam pomysłu co się mogło stać. 

Proszę o pomoc jeżeli ktoś się już z tym spotkał 

Mam to samo. Junak racer 125 4t 

Niestety wtrysk... U mnie podczas jazdy stracił moc i zaczął strzelać z wydechu jak chory. Nie odpala, po wykręceniu świecy świeca mokra i za każdym razem po "za kręceniu" Silnikiem dalej mokra.

Jutro biorę się za rozłożenie silnik jak coś bede wiedział to dam znać

Do niczego sie nie zabieraj, ma ktorys z was serwisowke do tego cuda? Albo wiecie co to oryginalnie za motocykl? Jezeli nie to trzeba na poczatek zrobic to co jest latwe, czyli rozpiac i wyczyscic laczenia instalacji wtryskowej, a jak to nie pomoze zglosic sie do punktu serwisujacego te "Junaki". Problem nie ma nic wspolnego z silnikiem tylko z awaria ktoregos z czujnikow instalacji wtrysku.

• 4 miesiące temu...