Czesiek1337 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Witam, mam problem ze swoim Junakiem niestety nie wiem co się stało i może mi by ktoś pomógł Motocykl po 2 miesiącach trzymania w garażu pojechałem przepalić, niestety nie chciałem żeby się to skończyło tak jak się skończyło zrobiłem około 40-60 km i zrobiłem przerwę 30 min po czym zapaliłem silnik ruszyłem wrzucając kolejne bieg i jadąc nagle zaczęło go mulić i zgasł. Zauważyłem że zachowuje się jakby chciał zapalić ale nie mógł jakby go coś muliło obstawiałem pompę podpiąłem na krótko działa, potem że nie ma iskry jest ładna po czym zobaczyłem że jest strasznie mokra oczywiście wyczyściłem i wkręciłem z powrotem do silnika. Próbowałem go jeszcze raz zapalić niestety dalej bez skutku, wykręciłem ponownie świece, ponownie mokra. Nie mam pomysłu co się mogło stać. Proszę o pomoc jeżeli ktoś się już z tym spotkał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Gaznik czy wtrysk paliwa? Nie wiedzialem ze takie cudo wogole istnieje, sam wiem o jednym Junaku ktory zostal przerobiony na racera, ale ma 350ccm pojemnosci. 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forek Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Mam to samo. Junak racer 125 4t Niestety wtrysk... U mnie podczas jazdy stracił moc i zaczął strzelać z wydechu jak chory. Nie odpala, po wykręceniu świecy świeca mokra i za każdym razem po "za kręceniu" Silnikiem dalej mokra. Jutro biorę się za rozłożenie silnik jak coś bede wiedział to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Do niczego sie nie zabieraj, ma ktorys z was serwisowke do tego cuda? Albo wiecie co to oryginalnie za motocykl? Jezeli nie to trzeba na poczatek zrobic to co jest latwe, czyli rozpiac i wyczyscic laczenia instalacji wtryskowej, a jak to nie pomoze zglosic sie do punktu serwisujacego te "Junaki". Problem nie ma nic wspolnego z silnikiem tylko z awaria ktoregos z czujnikow instalacji wtrysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posiadaczdl Opublikowano 20 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Wy nie macie gwarancji na junaki? O tych problemach z racerem 125 faktycznie słychać tu i tam więc pewnie serwisy będą znać przyczynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi