Brado Opublikowano 26 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 (edytowane) Witam, Jakieś dwa lata temu zrobiłem prawko, ale niestety w wyniku zawirowań życiowych dopiero teraz mam czas na zakup i cieszenie się moim pierwszym moto. W tym miejscu chciałbym zaznaczyć że mam znikomą wiedzę nt. motocykli, a co więcej: zerowe doświadczenie. Ale przechodząc do rzeczy: Po długim przeszukiwaniu informacji w necie, przymierzania się do motocykli w salonach stanęło że szybciej mi serducho bije na widok Kawaski Ninja 650 i Hondy CBR650R. Obydwa motocykle mam umówione na jazdy próbne na kolejny weekend, po którym chciałbym się zdecydować na jeden z nich. Póki co, obydwa przekonują mnie pozycją za kierownicą, tym że są stworzone raczej dla takich "motocyklowych lebieg" jak ja, ceną, no i oczywiście wyglądem! Honda ma o 25 więcej konik (a ważę 130 kg) i kontrolę trakcji. Kawasaki za to wygodniejszą pozycję, i dostałem sporo dodatków w cenie (np. crashpady, gniazdo zapalniczki, uchwyt na telefon, plecak z osłoną na plecy, dodatkową wyższą akcesoryjną szybę). Bardzo bym prosił szanowną społeczność o opinie. Wszystkie mile widziane. Dzięki! Radek Edytowane 26 Września 2021 przez Brado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 26 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Jeśli przy Twoich gabarytach pozycja na CBR będzie odpowiadać to ja osobiście bym brał Hondę. 2 cylindry w Ninja vs 4 cylindry w CBR - dla mnie wybór oczywisty. Aczkolwiek niektórym pasuje charakterystyka silnika twin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brado Opublikowano 28 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Dzięki Qadrat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi