GrobeL Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 (edytowane) Siemka. Byłem zmuszony kupić nowy licznik do mojej hondy i wybrałem taki - https://allegro.pl/oferta/licznik-panel-cyfrowy-uniwersalny-motocyklowy-10140330515?utm_source=notification&utm_medium=Package was sent email&utm_campaign=cda19ec0-7e5d-4108-bb53-3debab508c1e&snapshot=MjAyMS0wOC0xMVQxNDoyNDo0Ni4xOTdaO2J1eWVyO2VlMTk4MzIzMzIwMjc3ZWEyYjI0ODZlNTgzNDBkYjBmMWZhMDMxZGRlOWFkN2NiODFhMjlhNDJlODQ0OTA1ZTY%3D Po podłączeniu przez koleżkę - pasjonata, okazało się, że jest problem z tym co on wyświetla. Mianowicie przy drobnym zakręceniu kołem na liczniku pokazuje się zaraz 199 km/h, a co za tym idzie nabija się niemiłosiernie przebieg. Co do reklamacji to już za późno, bo długo zwlekałem z podłączeniem tego, a nie wiem czy gwarancja będzie uwzględniona z racji obciętej kostki, bo przecież nie miała prawa pasować. Teraz chciałbym Was spytać, czy ktoś się kiedyś spotkał z takim problemem tych uniwersalnych liczników i może zna przyczynę, albo byłby w stanie podrzucić mi jakiś pewny, uniwersalny licznik? Z góry dzięki i życzę udanego weekendu 😉 @ jedna wazna kwestia jest taka, ze czujnik predkosci z instrukcji (speed sensor+) wedlug producenta powinien byc wpiety pod 5V, a jest wpiety pod 12V. Ale w jakis sposob probowane bylo tez pod 5V i bez rezultatu Edytowane 23 Września 2021 przez GrobeL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 A dlaczego nie można zastosować używanego oryginalnego licznika ?? (tzn innego sprawnego ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrobeL Opublikowano 23 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Moto zrobione troche pod stunt, nie ma owiewek, paskudnie wyglada oryginalny licznik. Nie spodziewalem sie, ze moga wyjsc takie jaja, ale w ostatecznosci bede musial wrocic do oryginalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 25 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 A czy na pewno licznik jest prawidlowo podlaczony, skoro kostki sa odciete?Byc moze, któreś przewody sa zamienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrobeL Opublikowano 30 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 Sprawdzony temat. Wszystko podpięte właściwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi