MichalPk Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Parę dni temu zamówiłem chłodnicę oleju wraz z adapterem przykręcanym do głowicy silnika (139fmb). Po otrzymaniu chłodnicy przystąpiłem do montażu lecz gdy chciałem przykręcić adapter, okazało się, że między dziurami na śróby na silniku, a dziórami na adapterze jest parę mm różnicy, co uniemożliwiło montaż tego elementu a tym samym cała chłodnica nie działa (bo olej nie ma jak przepłynąć z silnika do chłodnicy i z powrotem). Mój silnik to Moretti 125cc 4T 154fmi (choć w rzeczywistości 110cc z tłokiem 54mm). Dzisiaj zmierzyłem odstęp między dziurami na silniku i okazało się że wynosi on 70mm, gdzie otwory na adapterze znajdują się w odstępie 65mm. Szukałem w internecie adaptera najpierw do 154fmi i wyskakiwały takie jak do 139fmi (z tego co wiem to to samo tylko 139fmi jest do 50cc a 154fmi do 110 i 125cc), a także z takim rozstawem dziór ale nic nie umiałem znaleźć. Dlatego mam pytanie: czy w ogóle i gdzie mógłbym znaleźć odpowiedni adapter z dziórami w odstępie 70mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalPk Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Parę dni temu zamówiłem chłodnicę oleju wraz z adapterem przykręcanym do głowicy silnika (139fmb). Po otrzymaniu chłodnicy przystąpiłem do montażu lecz gdy chciałem przykręcić adapter, okazało się, że między dziurami na śróby na silniku, a dziórami na adapterze jest parę mm różnicy, co uniemożliwiło montaż tego elementu a tym samym cała chłodnica nie działa (bo olej nie ma jak przepłynąć z silnika do chłodnicy i z powrotem). Mój silnik to Moretti 125cc 4T 154fmi (choć w rzeczywistości 110cc z tłokiem 54mm). Dzisiaj zmierzyłem odstęp między dziurami na silniku i okazało się że wynosi on 70mm, gdzie otwory na adapterze znajdują się w odstępie 65mm. Szukałem w internecie adaptera najpierw do 154fmi i wyskakiwały takie jak do 139fmi (z tego co wiem to to samo tylko 139fmi jest do 50cc a 154fmi do 110 i 125cc), a także z takim rozstawem dziór ale nic nie umiałem znaleźć. Dlatego mam pytanie: czy w ogóle i gdzie mógłbym znaleźć odpowiedni adapter z dziórami w odstępie 70mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi