mariuszaerox Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Witam ostatnio stając na światłach zapaliła mi się kontrolka czerwona no i migala lampka od oleju potem jak jechałem i obroty spadały poniżej 3k to też świeciła, jakie powinno być ciśnienie oleju według.takiego zegara ? https://allegro.pl/oferta/tester-miernik-do-kontroli-cisnienia-oleju-10680254159 Pilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Jaki stary jest ten SRAD? Cisnienie na wolnych na goracym silniku powinno byc ponad 10 PSI / kolo 1 atm. Jesli zapala ci sie ponizej 3 tys obr to panewki sa na wylocie, a pompe tez warto by bylo spawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 2 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 99 rok tylko właśnie silnik cicho chodzi i nie wiem Chyba pozostaje kupić piec znalazłem za 800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Wez pod uwage ze moze byc w podobnym stanie do twojego. Taki silnik otworzylbym i wymienil panewki / przepolerowal wal sprawdzil spezanie bo pewnie glowica i tloki pierscieniami tez sa przechodzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 3 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Nie będę się w to bawil Według tego zegara poniżej której kreski nie powinno spadać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 5 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 tak mam na zimnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 To co masz na zimnym silniku sie nie liczy, liczy sie cisnienie na goracym silniku na wolnych obrotach. Jezeli tam jest "0" to wiadomo ze ten silnik dlugo nie popracuje. Bawic sie nie musisz, mozesz ryzykowac ze nastepny silnik bedzie lepszy.. Albo nie, bo wiekszosc starych sportow jezdzonych w Polsce to zlom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 5 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Nie mam innego czujnika właśnie Silnik tamten niby z Niemiec z Moto po szlifie, skoro na zimnym takie ciśnienie to na ciepłym chyba jeszcze gorsze ? Silnik tamten niby z Niemiec z Moto po szlifie, skoro na zimnym takie ciśnienie to na ciepłym chyba jeszcze gorsze ? A chyba wezmę ten silnik najwyżej się sprzeda na części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 robił ktoś z Was rozrząd w sradzie ? kupiłem ten silnik ale nie zauważyłem ze oczywiście wykręcony jest napinacz rozrządu i kręciłem silnikiem no i raczej rozrząd przeskoczył ustawie go bez rozbierania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszaerox Opublikowano 14 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Podmienilem dziś czujnik i nic nie świeci bądź tu mądry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 To moze ten czujnik jest walniety, a jesli nie to sie dosc szybko okaze. Sprawdziles w serwisowce jakie powinno byc cisnienie przy danych obrotach? Z ktorego to roku silnik? Poczytalem troche o tych silnikach i wczesne modele maja problemy z malo wydajna pompa oleju, co konczy sie wymiana panewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi