Jakubkas Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Witam, chciałem was zapytać co mogło być przyczyną pęknięcia pierścienia tłokowego motor jest po remoncie przejechałem na nim 5mt. Sytuacja wyglądała tak: wywróciłem się, zgasiłem motor, podniosłem go, odpaliłem, przegazowalem, zaczął kuleć na obrotach i zgasł, zgubił kompresję i na lince dojechałem do domu. Cylinder na tylei tłok wossner yz 250 2001r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Przy montazu tloka mogles pierscien naruszyc, a przy okazji wywrotki pekl do konca. Radze powtorzyc wymiane tloka z pierscieniem +lekkie honowanie gladzi cylindra i bardzo dokladne wyczyszczenie woda z mydlem po honowaniu. Po myciu wycierasz do sucha, 4 krople oleju na plaszcz tloka pod pierscieniem i delikatnie skladasz. Na jeden pierscien mozesz sie posluzyc plastikowa opaska zaciskowa do jego scisniecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakubkas Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Wysyłam cylinder do szlifu bo niestety ale jest przytarty czuć to pod palcem okaże się co powie fachowiec. Mam jeszcze jedno pytanie czy muszę rozpołowic silnik i wymyć komorę korbowa? Czy wystarczy płukanie pod ciśnieniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Patrac na denko tloka to bym rozpolowil i dokladnie umyl, oraz sprawdzil pompe oleju jezeli wiesz jak to zrobic i zlozyc s powrotem bez popsucia czegos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakubkas Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Raczej będzie to robił ktoś inny nie ja, nie wiem czy dobrze się rozumiemy mój cross to yz 250 2t, jest tak gdzieś pompa oleju w komorze wału? Olej leje się tylko do skrzyni a z tego co wiem nie ma tam żadnego połączenia między skrzynia a wałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Taaa, za szybko pisalem i zapomnialem ze to 2 suw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi