Grzegorz1974 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Witam mam problem bo po odpaleniu zimnego Suzuki Maraudera po chwili zaczyna dosyć głośno stukać z okolic kolektora wydechowego i to trwa jakieś 30 sekund i zanika.Na początku myślałem,że to efekt słabego dokręcenia objemek osłon ochronnych na kolektorze ,lecz po zdjęciu obu osłon owe stuki nadal istnieją.Co dziwne po naciśnięciu ręką kolektora w trakcie stukania to przestaje stukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Sprawdz mocowanie kolektora w glowicy, bo wyglada na luzny - wypalona uszczelka, lub luz na laczenie z tlumikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz1974 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Śruby przy głowicy i mocowanie na końcu kolektora przy łączeniu z tłumikiem jest dokręcone ale jeszcze odkręcę cały kolektor i zobaczę tą uszczelkę. Zastanawiam się tylko i zarazem mam pytanie czy wewnątrz kolanka może znajdować się jakiś wspawany element metalowy?. Dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Rury wydechowe sa dalej chyba podwojne wiec teoretycznie rura wewnetrzna mogla ulec poluzowaniu. Ale uszczelki w glowicy tez bym sprawdzil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz1974 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Metaliczne stukanie słyszę najbardziej na końcu kolektora w okolicy łączenia z tłumikiem i sam już nie wiem gdzie szukać źródła. Zacznę od zdemontowania całego kolektora i wtedy może coś się wyjaśni. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi