Tommy 1200 Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Cześć, Do niedawana na moto trzymałem się tylko asfaltu i o crossach nie wiedziałem prawie nic. W zeszłym roku pierwszy raz spróbowałem pojeździć moto w terenie. Stwierdziłem, że to mega zajawka i chciałbym częściej. Mieszkam w okolicach Warszawy i nie za bardzo widzę tu możliwość jazdy po bezdrożach, "na dziko". Czy ktoś może polecić jakąś szkółkę lub tor, gdzie można wypożyczyć moto i dostać parę rad od instruktora? Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEm Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Po naukę to 2x byłem w Poland Position pod Jankami. Na co dzień jeżdżę na V-Sromie, to było dla mnie takie oswajanie szutrów, za drugim razem nawet oderwałem się na kilka cm od ziemi 🙂 Odnośnie dzikich tras na Mazowszu, to nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 1200 Opublikowano 22 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 A co organizuje Poland Position? myślałem że to dealer Yamahy. Szutry fajnie ale myślałem o głębszym błocie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEm Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 (edytowane) Tam jest tor crossowy/quadowy/terenowy. Jakieś hopki do poskakania. Może dla wyjadaczy mało ambitne, ale dla takiego jak ja przejechanie się po piachu bokiem to ciekawe doświadczenie. Nie muszę zjeżdżać z asfaltu, żeby trafić na syf na zakręcie, który zafunduje mi drift, pełne gacie i glebę. Tylko sorry za dezinformację: chodziło o Pole Position, a jeszcze dokładniej o Drive Position (bo to ta sama firma pewnie, w sensie ludzie i sprzęt, bo NIPy raczej osobne): https://drive-position.pl/. Myślę, że jak popada, to tam też znajdziesz to, czego szukasz - głębokie błoto 🙂 https://www.google.com/maps/place/Drive-Position/@52.1196313,20.8890808,1549m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0xe1c7eb268e9678a!8m2!3d52.1238702!4d20.8899387?hl=pl Edytowane 22 Marca 2021 przez PiotrEm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 1200 Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 O super, dzięki za info coś takiego szukałem. Mają pakiet moto + strój, akurat żeby raz na jakiś czas wyskoczyć. Chyba będzie trzeba poszukać wspólnika na jakiś crossik 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEm Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 No ja za crossik na razie dziękuję, jak za drugim razem pojeździłem i nawet trochę poskakałem, to przez 4 dni w nogach czułem 🙂 Całą zimę wybierałem się na pit-bajka. W sumie to już można, bo w końcu się ociepliło, wcześniej w ujemnych temperaturach - to dla mnie nie frajda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubybrzuch Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 22 godziny temu, PiotrEm napisał: No ja za crossik na razie dziękuję, jak za drugim razem pojeździłem i nawet trochę poskakałem, to przez 4 dni w nogach czułem 🙂 Całą zimę wybierałem się na pit-bajka. W sumie to już można, bo w końcu się ociepliło, wcześniej w ujemnych temperaturach - to dla mnie nie frajda. Piotr, gdzie pojawiałeś się na Pitbajkach? Jak wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEm Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Jeszcze nigdzie, ale się wybieram. Tylko jak były mrozy, to mi się nie chciało. W okolicach Wawy jest parę miejscówek, każda jest podobno dobra. Na tym Pole Position też są. JC Group organizuje, coś jeszcze w Piasecznie jest. Pomysł podrzucił ktoś na forum v-stromów "jak dbacie o formę poza sezonem". Odezwali się ci, co byli, wszyscy polecali. Najlepszy komentarz jednego kolegi po pierwszym treningu (cytuję z pamięci): "moje wyluzowanie jest porównywalne z elastycznością metrowego kawałka szyny kolejowej ... jeszcze tam wrócę" 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 1200 Opublikowano 24 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 W dniu 23.03.2021 o 21:34, PiotrEm napisał: No ja za crossik na razie dziękuję, jak za drugim razem pojeździłem i nawet trochę poskakałem, to przez 4 dni w nogach czułem 🙂 Całą zimę wybierałem się na pit-bajka. W sumie to już można, bo w końcu się ociepliło, wcześniej w ujemnych temperaturach - to dla mnie nie frajda. No to wymagający sport, 500 km na trasie to jak 15 min na crossie 🙂 O pitbike też słyszałem, że dobra zajawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy 1200 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 A może coś pomiędzy, jakieś enduroz homologacją żeby trochę po drodze trochę po szuterkach? https://www.kawasakisklep.pl/pl/klx230-p.html albo jakąś używkę https://www.olx.pl/d/oferta/kawasaki-klx-250s-2011-homologacja-CID5-IDGNXLc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubybrzuch Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Nie wiem czy miałeś okazję jeździć KLX 230, czy tam KLX 250, ale to moto idealny żeby pojechać na ryby. albo grzyby. W terenie dla zabawy tym nie pojeździsz. Jeśli myślałeś coś ze stajni zielonych poszedłbym w KX'a. Dzisiejsze krosy nie są zerojedynkowe jak te sprzed 15 lat i coraz łatwiej znaleźć coś z homologacją. Dużo dobrego słyszałem o CRF 250 Rally - wygląda kozacko. a teraz nawet już wychodzi CRF300 Rally https://powersports.honda.com/off-road/adventure/crf300l-rally-crf250l-rally Nie ma tutaj co prawda, ale gdzieś widziałem ofertę podobnego z homologacją:https://www.kawasakisklep.pl/pl/kawasaki-kx250-p.html Cena odstrzelona w kosmos, ale myślę później spieniężysz w moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi