Karol1986x Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Witam wszystkich serdecznie, Jako nowy i niedoświadczony uzytkownik Yamahy XV750 chciałbym zasięgnąć opinii fachowców od tych sprzętów. Motorek jest z 1995 roku. Nie jestem pewien ale nie miał tak jak go kupowałem. Objaw jest następujący. Na zimnym silniki po starcie motorek chodzi bardzo ładnie, żednych podejrzanych dźwięków z silnika. Wraz z rozgrzewaniem się silnika zaczyna dochodzić pewien głuchy odgłos stłumionego uderzenia. Na początku jest bardzo cichy ale po przejechaniu kilku kilometrów jest juz wyraźnie słyszalny. Przede wszystkim gdy schodzi z obrotów i na wolnych obrotach. Do odgłosu dochodzi też odczuwalne lekkie uderzenia przenoszące się po górze ramy. Mam wrażenie że pochodzi ono z pierwszego cylindra. (pierwszy w virago to ten z tyłu) . Gdy silnik schodzi z obrotów jest wrażenie że stuk jakby przyspieszał i zwalniał. Oczywiście nie ma żadnych negatywnych odczuć jeśli chodzi o osiągi. Silnik pracuje równomiernie i ma prawidłową moc. Stuk jest bardziej wyczuwalny na wolnych obrotach a po wkręceniu na obroty stuk jest mniej natarczywy.Moze to tylko w związku w wyższym ogólnym hałasem Dodam, że moto jest po przeglądzie, wszystkie płyny wymienione, gaźniki i zawory wyregulowane. Olej zalany to liqiumoly 20w50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 13 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Na wciśniętym sprzęgle to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol1986x Opublikowano 13 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2020 Tak to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi