Ash4nti Opublikowano 5 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Witam,Mam problem z moją R6 mianowicie coś rzęzi w silniku.Wstępna diagnoza po dźwięku rozrząd.Żeby nie wdawać się w zbędne opisy tego zjawiska załączam filmik.https://youtu.be/sR78O4BT5HwMoże ktoś coś podpowie.Dzisiaj zwiozłem maszynę na garaż i rozebrałem boczną pokrywę od łańcuszka (tą od czujnika wału)I zobaczyłem coś takiego: Załącznik: Komentarz: Coś takiego106804628_295751685119688_2863592201242273356_n.jpg [ 112.13 KiB | Przeglądane 7 razy ] Łańcuszek jest napięty ale widać uszczerbiony blok.Przymierzam się teraz do zdjęcia pokrywy zaworów.Myślicie że to napinacz?Proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 Nie znam tego silnika ale mozliwe ze napinacz i lancuch sa do wymiany. Druga mozliwoscia jest lancuch napedzajacy alternator czy uklad wyrownowazenia silnika jesli te lancuchy tam istnieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi