rarski Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Witam kierowników. Mam Suzuki ts125er z 1980 roku. Mam też problem ze skrzynia biegów. Przy zmianie z 4 na 5 i z 5 na 6 bieg czasami wpada luz. Nigdy przy redukcji. Macie jakieś pomysły. Jestem w trakcie remontu silnika i wszystko mam na wierzchu ale nie widzę żadnych uszkodzeń na zębatkach. Powiedziałbym że są w bardzo dobrym stanie. Bęben, pamiętnik też ok. Luzy mierzone szczelinomierzem zgodne z książką serwisową. Dzięki za pomoc Edytowane 29 Czerwca 2020 przez rarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Moze za wolno zmieniasz biegi? Uzywaj preloading czyli podciagniecie dzwigni palcami stopy tak by zlikwidowac jej luz w gore, potem jednoczesnie lekkie polsprzeglo, lekkie odpuszczenie obrotow i w tym samym momencie wkladasz bieg palcami stopy. Trwa sekunde, o wiele szybciej niz ta pisanina. No i zadnego "wbijania" biegu, wszystko samo wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi