Kajetan74 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Witam Was Majstry. Mam FJ 1100 🙂 .... po kilku dniach wyszło szydło z wora 😞 .... urwane jest ucho kartera mocujące alternator. Co poradzicie ? ... wymiana kartera, spawanie czy co ... ? Nie chcę się go pozbyć a naprawić 😉 ... Mądrego to dobrze posłuchać ... lepiej z takim zgubić jak z ,głupim, znaleźć ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Spawanie musialby robic bardzo dobry spawacz, jako ze sam karter moze ulec znieksztalceniu, potem dochodzi obrobka mechaniczna. Nie wiem czy wymiana nie bedzie po prostu tansza i prostsza. Wszystko zalezy od konstrukcji silnika, ktora nie bardzo pamietam, np czy cylinder jest czescia gornej polowki karteru, czy panewki glowne sa na osi podzialu czy maja osobne podpory itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajetan74 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Moto Brat Adam M. ..... dziękuję 🙂 ... altek jest na oringu kartera co ułamany ,będę szukał nowego pieca do staruszki. Pozdrawiam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi