Lorek16 Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Witam. Od dłuższego czasu mam ogromny problem z yamahą yz 125 2002r. We wrześniu wymieniłem cylinder na athena 125cc na nicasilu. Od tego czasu jest kompletny brak górnych obrotow. Motocykl ma dobry dół, ale dochodzi do momentu, w którym chciałby wejść w rezo i na tym się kończy. Zaczyna się dławić i czasami strzela z wydechu. Oddawalem motor do mechaników, stwierdzają, że mechanicznie jest wszystko ok. Sprawdzałem cylinder, zawór wydechowy i gaznik. Słyszałem opinie, że może to być moduł, bądź impulsator, ale tego sam nie mogę sprawdzić, a przed wymianą cylindra wszystko było ok. Dodam jeszcze, że cylinder przed wymianą był na tulei, selekcja D, jezdzil, odpalał do końca. Już nie mam pojecia co to może być, mechanicy rozkładają ręce. Może miał ktoś taki przypadek? Proszę o jakąś podpowiedź, pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 No np moze byc przypchany tlumik, lub jakis problem z jego objetoscia. Nie znam sie na 2 suwach, ale moze jakis problem z wypelnieniem czy uszczelnieniem skrzyni korbowej co tez ma w nich znaczenie. Jaka byl oryginalna pojemnosc silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lorek16 Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 125cc. Nie był powiększany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi