Kfjato Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Siemano! Potrzebuje pomocy z podłączeniem obrotomierza w HD softail Twin cam 2005 na gaźniku. Chodzi mi o sam sygnał z "obrotami". Obecnie mam podpięty pod któryś kabel z modułu i o ile pokazuje dobrze obroty w zakresie do 3k to powyżej całkowicie się zeruje i nie wskazuje nic. Tak samo przy nagłym przyspieszeniu wskazówka spada do 0 i ponownie szuka obrotów o ile nie są powyżej 3k. Szukając na kablach w module złapałem sygnał który mi podawał obroty jak by o połowę mniejsze. Nie pamiętam czy próbowałem przy cewce, ale tam są chyba 3 przewody i nie wiem czy to nie jest tak, że masa + każdy daje tylko na jeden gar. Szukałem trochę w serwisówce ale nie znalazłem odpowiedzi gdzie to podpiąć. Mam taki obrotomierz: https://www.dragspecialties.com/products/?productId=572853 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Przerabialem temat z takim samym obrotomierzem u siebie. Rk na wtrysku. Podłączyłem pod sygnał z cewek.Na yt jest parę filmów o tym.Sent from my SM-G950F using TapatalkSent from my SM-G950F using Tapatalk Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kfjato Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 W dniu 8.04.2020 o 20:56, pyzdra1 napisał: Przerabialem temat z takim samym obrotomierzem u siebie. Rk na wtrysku. Podłączyłem pod sygnał z cewek. Na yt jest parę filmów o tym. Sent from my SM-G950F using Tapatalk Sent from my SM-G950F using Tapatalk Dzięki wielkie! Będę musiał do tego przysiąść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Od siebie dodam tylko, że ten obrotomierz nie jest za dokładny. Podczas jazdy wskazówka wacha się +/- 300 obrotów Sent from my SM-G950F using Tapatalk Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kfjato Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 W dniu 9.04.2020 o 23:02, pyzdra1 napisał: Od siebie dodam tylko, że ten obrotomierz nie jest za dokładny. Podczas jazdy wskazówka wacha się +/- 300 obrotów Sent from my SM-G950F using Tapatalk Dzięki wieki za pomoc, wszystko śmiga jak należy! Szerokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Nie ma problemu. A jak Ci się zachowuje wskazówka podczas jazdy?Sent from my SM-G950F using Tapatalk Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kfjato Opublikowano 7 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 W dniu 3.05.2020 o 11:58, pyzdra1 napisał: Nie ma problemu. A jak Ci się zachowuje wskazówka podczas jazdy? Sent from my SM-G950F using Tapatalk Ogólnie wskazuje raczej dobrze, w porównaniu do poprzedniego obrotomierza wyniki są takie same, 3k przy 120km/h (77mph czy coś takiego). Sama wskazówka to różnie, są momenty gdy jest elegancko sztywna bez drgań a są takie, że faktycznie skacze w przedziale ok 300 tak jak pisałeś. Przy przyspieszaniu zwykle jest ok i zauważyłem, że przy wartościach koło pełnych tysięcy też jest raczej sztywna. Powyżej 3k obrotów to już elegancko leci. Nie jestem elektrykiem ale mam wrażenie, że jest to związane z tym, że obrotomierz jest na jedną cewke i jest zrobiony ten patent i momentami po prostu na ułamki sekund brakuje mu "sygnału" i wskazówka opada po czym do dostaje i znów wraca. Ogólnie zadowolony 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi