MG77MG Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Cześć, mam zamiar kupić komplet kurtka + spodnie. Zastanawiam się nad dwoma opcjami: Held Hakuna II lub RST Adventure III. Macie jakieś doświadczenie z tymi ciuchami lub porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosna28 Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Jak będziesz mierzył spodnie Helda to przyjrzyj się uważnie gdzie masz ochraniacze kolan. Ja zrezygnowałem z tego kompletu właśnie przez niedopasowane wg mnie rozmieszczenie ochraniaczy.Wysłane z mojego TC57 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Hakuna leży znacznie lepiej na szczupłych i średniego wzrostu, a RST Adventure leży dobrze na grubszych i/lub wysokich. Jak ktoś jest gruby i niski to będzie miał problem w obu modelach, ale prędzej skończy się na Heldzie - bo jest możliwość zamówienia spodni w wersji skracanej. Często z niewiedzy lub niechęci sprzedawców takie spodnie nie są nawet przedstawione jako alternatywa. Mierząc oba modele wywal od razu podpinkę z RST (zapomnisz o jej istnieniu, bo sama membrana oddycha średnio i podpinka tylko to pogorszy). Wtedy taki pomiar jest uczciwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MG77MG Opublikowano 23 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Kupiłem RST. Pierwsze jazdy testowe za mną. Pierwsze wrażenie: kur.a ile to waży:) Cordura i ochrona Level2 robią wagę. Kurtała i spodnie leżą spoko (rozmiar S). Zacząłem wypinać podpinki i membrany i tak se myśle: jak ja tu kuźwa z powrotem poskładam 🙂 Tych suwaków pokitranych w nogawkach, rękawach, zapinki dodatkowo, ja nie wiem jak ja to ogarnę. Powinni jakąś instrukcje chyba dołączać. Poleciałem na trasę w koszulce termicznej z długim rękawem z merynosa i na to kurtka golas. Temp na zewnątrz 11-12C, prędkość 120-140km/h i praktycznie nic nie czułem pod kurtką. Jest dobrze a podejrzewam, że będzie jeszcze lepiej jak założę podpinkę. Sezon trochę mi się wydłuży. Na razie jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Cześć, Rozumiem, że to co czytam w opisach nt RST Adventure III (chodzi mi o spodnie), że mają "wymienna, pikowana podszewka" - to rozumiem, że chodzi tu o podpinkę ocieplającą? Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Wyciągana podpinka ocieplająca (rzeczywiście pikowana, jak waciak). Membrana Sinaqua też jest tam wyciągana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi