jarekstryszawa Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 W kasku integralnym AGV musiałem wypiąć z jednej strony szybkę ponieważ poluzowała się śrubka mocująca mechanizm szybki do skorupy (taki jak z aukcji https://allegro.pl/oferta/mechanizm-szybki-kasku-agv-bell-top-range-7511221338 ). Nie mogę teraz na powrót zapiąć szybki, a boję się rozwiązań siłowych, aby czegoś nie uszkodzić... link do fotek Ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekstryszawa Opublikowano 20 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Rozwiązałem- zakładanie blendy polega na:- odkręceniu tej śruby znajdującej się bliżej szczęki (dostępnej po założeniu blendy),- przekręceniu mechanizmu mocującego szybkę w górę (ponieważ wtedy mamy luz na blendzie)- wsunięciu 3 zaczepów blendy w prowadnice mechanizmu- zatrzymując blendę przesuwamy czymś płaskim mechanizm mocujący w dół na otwór w skorupie- zakręcamy śrubkęSiłowe rozwiązania moim zdaniem doprowadziłyby do wyłamania ząbków na blendzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi