Lasic91 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Witam mam problem z Mt 09 2016. Jakiś czas temu dla zabawy wcisnalem do końca przedni hamulec przy ok 5km/h poczułem jakis przeskok i błotnik zachaczyl mi o chłodnice 🤦♂️może to być przez łożysko główki ramy? Dodam że gdy normalnie sprawdzam luz tak jak to się zawsze robi to nie wyczuwam żadnego luzu na tym łożysku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Takie atrakcje zazwyczaj wywołane są uszkodzonym mocowaniem chłodnicy. Chłodnica nie przylega równie blisko silnika jak kiedy moto opuściło fabrykę i to powoduje obcieranie.Inną powszechną przyczyną bedzie powywadkowa przeszłość motocykla za czy idzie krzywa sztyca, krzywe lagi, krzywa rama. Sam luz na główce ramy takiej różnicy nie zrobi. Na 90% twoje moto leżało i wygieły się mocowania albo wjechało komuś w dupe. Generalnie pewnie miało powypadkową przeszłością. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasic91 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 No moto na 100% jest po wypadkowe. Rama w mt09 jest aluminiowa więc raczej prędzej pęknie niż się wygnie. Peknieta nie jest to wiem napewno. Pozostaje kwestia chłodnicy która nie jest org tylko zamiennik. No i zawieszenia z przodu 🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Nawet aluminiowe ramy potrafią się wygiąć. Zaczął bym jednak od chłodnicy, potem lagi, następnie sztyca i półki, a na koniec rama. Jak chcesz mieć 100% pewność poszukaj warsztatu który sprawdzi ci geometrię ramy. Pogooglasz trochę to znajdziesz jakiś w swojej okolicy. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasic91 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Tak zrobię. Dzięki za pomoc 😉 Dzisiaj wpadłem na pomysł i zmierzyłem rozstaw osi jak w mordę strzelił 1440mm więc książkowo 😁😁 w takim razie wszystkiemu winny zamiennik chłodnicy albo to dolne mocowanie 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi