Konradyz250f Opublikowano 10 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Kupiłem silnik z rozbitej hondy hornet z silnikiem pc25 z myślą żeby wrzucić go do quada. Nie mam żadnych zegarów, cała elektronika jest załączana na krótko. 1. Połączyłem stacyjkę (czerwony+czerwono/czarny+niebiesko pomarańczowy+różowy)2. Włączyłem zapłon (brązowa kostka 9 pinów)(czarny+czarno/biały)3. Czujnik sprzęgła złączony (niebieska kostka 6 pinowa)(zielono/czerwony+zielono/biały)4. Odpalam (brązowa kostka 9pinów)(ten sam od zapłonu czarny+żółto/czerwony) Czujniki oleju/luzu podpięte,biała kostka obok od alternatora również podpięta,impulsator podpięty, czujnik stopki bocznej podpięty...iskry brak. Jakieś pomysły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 14 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Poszukaj sobie informacji o diodzie zenera w oryginalnej stacyjce. Bez tej diody nie będzie iskry. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi