Savii Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 W dniu 26.08.2019 o 17:08, MaciejCGR napisał: Savi szerokości Wielkie dzięki MaciejCGR. Tobie również życzę co najlepsze, nowych wyzwań i ciekawych tras.... Pozdrawiam. Savii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savii Opublikowano 6 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Witam serdecznie wszystkich. Właśnie wyruszyłem w moją podróż do Grecji. Mam nadzieje, że zawszę znajdę trochę czasu aby coś tu napisać. Jak na razie wszystko Ok. Pogoda dziś dopisała. Niestety remont drogi do Częstochowy spowolnił mój przyjazd na nocleg. Jak dobrze mieć już wszystko zaplanowane..... Jutro po śniadanku wyjazd do Nowego Sadu w Serbii. Nie wiem o której wyląduje na miejscu dlatego nie obiecuje że coś naskrobię. Pozdrawiam Savii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max_góry Opublikowano 6 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 super:) ja w przyszlym tygodniu tez w strone Albani sie wybieram, tylko wybrzeżem Chorwacji na spokojnie,, szerokosci 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesi0 Opublikowano 6 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 To i ja podzielę się moją przygodą. Obecnie jestem w Belgradzie , wczorajsze wojaże we wiedniu opóźniły mój wyjazd a tym samym spowodowały że Belgrad zwiedzam nocą . Muszę przyznać że miasto jest ogromne a ludzie niesamowicie potrafią się bawić ( akurat trafiłem na fisch fest). Jadąc od granicy węgierskiej na serbskiej autostradzie była kontrola prędkości, nic specjalnego ..... Ale ok kilometra za policjantem cały ruch z autostrady był przekierowany przez parking aby wyłapać tych co przekroczyli prędkość !! Ot taka ciekawostka. Pozdrawiam, Grzesiek. Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savii Opublikowano 7 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Witam Grzesiu wszystko się zgadza co napisałeś. Uważaj na siebie kolego i odzywaj się jak będziesz mógł.... Ja dzisiaj miałem ciężki dzień, trochę sucho i częściowo w deszczu. Całe szczęście zdążyłem przed ogromną burzą która dosłownie za godzinkę była już w Nowym Sadzie. Ledwo zdążyłem zobaczyć namiastkę miasta a tu taka ulewa. W siodle zrobione jakieś 9,5 godz. Przejazd przez granicę Serbską dosłownie w 5 minut. Natomiast w drugą stronę to już były kolejki. Nie ma problemu z płatnością kartą jak również euro za przejazd autostradą. Na stacjach również zero problemów z płatnością kartą. Ludzie bardzo życzliwi i pomocni. Zabukowany apartament jak najbardziej czekał już na mnie więc jestem mega zadowolony. W Słowacji dużo policji która suszyła tu i tam w szczególności zaraz po wjeździe do miasta. Ogólnie jechałem sobie spacerkiem, przepisowo i moja rada zróbcie to samo, szkoda płacić wysokie mandaty. Przed ulewą Nowy Sad Potem zrobiło się zajefajnie.. Tak czy siak jestem usatysfakcjonowany...Jutro kierunek Albania miejscowość Szkodra. Szerokości życzę. Savii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesi0 Opublikowano 7 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Cześć Sławku ,Jestem w szoku że tak szybko udało się tobie przejechać granice serbską, ja stałem jakieś 40minut , może ten deszcz ich zmobilizował. Tak jak piszesz zero problemów z płatnościami.Dzisiaj na spokojnie dojechałem do Mokrej góry , polecam przejazd kolejką - ósemką szarganską, fajne widoki i naprawdę ciekawy klimat.W końcu skończyłem nawijać kilometry i zaczęło się spokojne zwiedzanie wiem wiem , pewnie znajdzie się sporo osób które robią po 12h w siodle ale to nie moja bajka Jutro Bośnia, Wiszegrad, rafting na Tarze i nocleg na granicy z Czarnogórą.Pozdrawiam, Grzesiek.Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savii Opublikowano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Witam wszystkich Dzisiaj tempem spacerowym po Serbii, Czarnogórze i trochę Albanii. Pogoda dopisała. Cieplutko i przyjemnie. Temperatura w Albanii sięgnęła 30 stopni. Cała trasa SH20 zaliczona. Nocleg w Szkodra w samym centrum miasta to wspaniały pomysł. Miasto tętniące życiem mimo, że mamy już Wrzesień. Przejazd przez granicę z Serbią do Czarnogóry jakieś 10minut ale musiałem ominąć kilometrowy korek do granicy. Nikt się nie złościł i nie trąbił. Pan w golfie mnie łaskawie wpuścił do kolejki. Przejazd do Czarnogóry 5 minut. A do Albanii z Czarnogóry chyba z 2 minuty. Od granicy w kierunku słynnej SH20 jest z 500m lekkiego szutru ale spoko każdy przejedzie. Dzień minął mi ciekawie z lekkim już zmęczeniem bo znowu w siodle 10godz. Jutro do Sarandy… Serbia Czarnogóra SH20 – Albania Szkodra Piesek zmęczony po całym dniu Lokalne zabytki Dzisiejsza kolacja To na razie tyle… Szerokości życzę. Savii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesi0 Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Hejka,U mnie zgodnie z planem jestem na jednym z wielu campingów przy granicy z Czarnogórą w miejscowości Hum nad Tarą. Jako że wczoraj była niedziela i wakacje się skończyły camp był mój . Przesympatyczny gościu zorganizował kajak i razem spłyneliśmy tarą.Przejście z Serbii do bih puste , chociaż przede mną z czteroosobowej grupy motocyklistów z Anglii cofnęli jednego gościa za brak ubezpieczenia !! Pamiętajcie Green Card musi być . Dojazd do granicy w Hum z Czarnogórą jest dosyć słaby ( kiepskiej jakości asfalt , a czasem jego zupełny brak , popękana nawierzchnia i mnóstwo zakrętów do tego spory ruch ) ale ogólnie to da radę przejechać ).Pozdrawiam Grzesiek.Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savii Opublikowano 9 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Witam wszystkich Po śniadanku dalej w drogę do Sarandy. Wlora – Albania SH8 – Kierunek Saranda Saranda Saranda – widok z balkonu mojego apartamentu za 20E Dzisiaj minął dzień jak należy chociaż wyjazd ze Szkodry nie był miły bo wyjeżdżałem w ulewie. Tankowanie na stacji okazało się dosyć drogie. Przelicznik w Euro jest zabójczy. Zapłaciłem 30E za 17 litrów. Masakra. Lepiej wymienić w kantorze Euro na Leki ale cóż trafiło na mnie bo nie miałem wyjścia. Spalanie Ok bo przy takim spacerowym tempie wyszło chyba 6 litrów. Jedzenie dobre, piwo również. Ludzie przesympatyczni. Policji bardzo dużo, suszą na jakiejkolwiek drodze. Trzeba wyczaić miejscowych i ewentualnie jechać za nimi. Tak zauważyłem w Albanii. Jutro uderzam już na Grecję. Tam spędzę trochę więcej czasu więc do zobaczenia, być może do jutra. Szerokości życzę. Savii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesi0 Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Hej, Gdyby nie Savi to zapomniałbym o zdaniu relacji z dnia dzisiejszego.Kanion Pivy i Durmitor , to trzeba zobaczyć !! Zdjęcia nie oddają całego piękna tych miejsc.Zabljak to jak Zakopane ,Crne Jezero okazało się niebieskie . Szerokości, Grzesiek. Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZibiGo Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Szerokości GrzesiO i Sławek.Ostrożnie tam.Relacje czytam jednym tchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesi0 Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Dzisiaj ja pierwszy się zamelduje .Z Zabljaka nie chciało się wyjeżdżać , tym bardziej że razem ze mną mieszkała para Polaków . Krótki przejazd na most Durdevica , zawieszony nad drugim co do wielkości kanionem na świecie - kanionem Tary , 1300m głębokości. Obok mostu jest kilka miejsc gdzie można przejechać na linie przez kanion na Zipline . Oczywiście się skusiłem, podobno najdłuższy w Europie , ponad 1km liny zawieszonej na wysokości ok 130m . Ok minuty radochy za 20 Jurków. Ale warto .Dalej jakieś 3h jazdy wzdłuż kanionu tary i Albania !! Tak jak Savii wcześniej pisał , mijałem dwa patrole mierzące prędkość !! Na granicy pusto, ale swoje trzeba postać , wyjeżdżamy za zakręt i .... brak asfaltu ... Ale spoko bo to nie trwa zbyt długo i dalej jest ok .Dzisiaj nocleg w vermosh , czyli zaraz za granicą. Biedna wioseczka, nikt nie kuma po angielsku, niemiecku a nawet najprostsze zwroty po serbsku nie są zrozumiałe - oczywiście jakoś się dogadaliśmy .Pozdrawiam Grzesiek.Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savii Opublikowano 10 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Witam serdecznie ponownie. Jestem, jestem Grzesio tylko kolacja i plaża mnie zatrzymała. Widzę, że przekroczyłeś tą samą granicę co ja z Albanią. Fajne fotki….. ZibiGo wielkie dzięki. Cały czas uważam na tyle ile mogę.....Jestem dobrej myśli..Pozdrawiam Już się melduje…. Chcę powiedzieć ,że oficjalnie jestem już w Grecji i bardzo mi się tu podoba jak również jeździ…. Piękny słoneczny poranek w Sarandzie, przejazd przez granicę do Grecji w mgnieniu oka, później przez cały dzień wspaniałe widoki i winkle jak w Alpach spełnił moje oczekiwania nad wyraz a uwieńczeniem była przepyszna lokalna grecka kolacja. Czego chcieć więcej. Życzę wam tego samego….. Grecja po przekroczeniu granicy z Albanią Przystanek przed Porto Katsiki Porto Katsiki Grecja dalej… Grecja zapomniana przez wszystkich Mój nocleg z lokalną grecką kolacja. Jutro ciąg dalszy nastąpi. Kierunek północ Grecji – Pylos, Kalamata, Kastro. Szerokości życzę. Savii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 No i bardzo fajnie.W piątek my startujemy w tamtą stronę.Może się pozdrowimy gdzieś na trasie.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Savii Opublikowano 11 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Witam wszystkich. Kolejny owocny dzień za mną, pełen wrażeń i słonecznej pogody. Czym dłużej jeżdżę po Grecji tym bardziej mi się ona podoba. Zaplanowana trasa zrobiona w 100%. Widoków i atrakcji mi nie zabrakło. Polecam wszystkim Grecję. Jest tyle winkli co w Alpach można tylko pomarzyć. Drogi trochę gorsze ale da się jechać. Widoki przepiękne. Tankowanie paliwa bezproblemowe za euro albo kartą. Stacji multum więc od koloru do wyboru. Jedzenie bardzo dobre za rozsądną cenę. Wszyscy tu albo jadą po woli albo zapitalają. Niestety są miejsca jeszcze zapomniane, wszystko się wali, i pełno śmieci ale ludzie bardzo sympatyczni i życzliwi. Cieszę się, że tu jestem. Kilka fotek z Pylos, Kastro itp….. Jutro zaplanowałem Spatrę, Mykeny, Epitavros oraz Starożytny Korynt gdzie będę nocował. Do zobaczenia…. Savii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi