Jump to content

Silnik 250.

Recommended Posts

Witam, mam w motocyklu silnik 167fmi. Widziałem silniki od bashana 250 chłodzone cieczą jednak posiadają 4 biegi + wsteczny. Są podobne silniki 250cc chłodzone cieczą posiadające 5b? Bądź ogólnie jakie są możliwości przekładki innego silnika? Żeby przynajmniej coś z tych rzeczy miał lepsze niż w 167fmi: Lepsze chłodzenie/6 biegów/mniejsze wibracje/większa moc

Jeśli dobrze kojarzę (poprawcie) to masz silnik na popychaczach o mocy 17-18 kucy.

Jak znajdziesz motorek na łańcuszku to może i 23 kuce uzyskasz, czyli taki Loncin 300,

a realnie te bodajże 270ccm.

Pytanie czy nie warto zrobić prawka A i kupić starej, ale sprawnej Yamahy XT i w cenie nowego silnika Loncina

mieć dopracowanego japońca. Mam japońca i mam chinola. Częściej jeżdżę chinolem, ale przyznaję że

jakościowo to japoniec na 5 a chinol na 3+, no tyle że koszty części japońca to 5:2, ale tez dostępność japoniec -chinol to 5:1

Edited by wiciu_r

Posiadam prawko A2. Zostaje przy swoim ze względów finansowych. Mam urwane szpilki od wydechu I stąd pomysł na nowy silnik(każdy powód jest dobry). Jak jest z dostępnością 250cc na łańcuszku? Pomijając nowe za 2000pln. Jest opcja kupienia takiego używanego w granicach 700-1200zl?

Edit:

https://www.olx.pl/oferta/cross-250-chlodzony-ciecza-duzy-czytaj-CID5-IDyyigS.html

250cc chłodzony cieczą I 5 biegów manual. Tylko nie kupował bym całego moto dla samego silnika, ale taki silnik chciałbym u siebie.

Edited by kalosz25