Mlodywyga Opublikowano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 (edytowane) WitamYamaha xv road star,zalozony power commander v (dynojet) plus akcesoryjny wydech i filtr K&NWszystko bylo by ok,ale nie podoba mi sie strzelanie i ogien z wydechu.Wyczytalem;albo jechac na hamownie,albo zalozyc szerokopasmowe sondy (autotune kit at-300) do mojego P/C.Jest to droga pierdolka,wole wiec zapytac czy jest ona warta swojej ceny i zadziala-ustapia moje bolaczki ? marka Yamahamodel xv 1700typ ASpoczątkowy numer ramy JYAVProk produkcji 2012 Znalezione w necie Opis Power Commander V: Power Commander V jest kompatybilny z wszystkimi modelami motocykli i quadów od 2009 roku (poprzednie moduły PC obsługują starsze roczniki). Podstawowe informacje o Power Commander V: – jest o połowę mniejszy od Power Commandera III USB. – zasilanie z portu USB nie wymaga podłączania baterii 9V w celu zaprogramowania. – możliwość podłączenia przycisku do zmiany map wtryskowych. – wejście skrzyni biegów (pozwala na dostosowanie map w zależności od wybranego biegu i prędkości). – wejście analogowe (pozwala użytkownikowi zainstalować dowolny 0-5 V czujnik i tworzyć własne tabele z danymi wejściowymi takimi jak ilość podawanego paliwa czy temperatury silnika, oleju). – dzięki wejściu położenia skrzyni biegów możliwe jest ustawienie indywidualnej mapy dla każdego z cylindrów i dla każdego biegu (np.: w 4- cylindrowym motocyklu z 6-biegową skrzynią biegów może być nawet do 24 oddzielnych tabel paliwowych). – Power Commander V posiada możliwość zmiany zakresu ilości podawanego paliwa w zakresie -100 / +250%. To pozwala na dokładniejsze ustawienia w 8-wtryskowych silnikach sportowych motocykli. – 10 pozycji ustawienia przepustnicy. – rozszerza zakres ustawień przyspieszenia pompy wtryskowej (wrażliwość na dodawanie gazu). – sterowanie pracą QUICK SHIFTER Polecamy także korzystanie z modułu AUTO TUNE. Moduł Auto Tune monitoruje skład mieszanki paliwowej poprzez szerokopasmową sondę lambda, następnie wysyła te informacje do Power Commandera V który automatycznie ją koryguje. Nawet najlepsza mapa wtryskowa nie obędzie się bez dobrze dobranej mieszanki paliwowo-powietrznej, to właśnie zapewnia moduł Auto Tune. Edytowane 14 Grudnia 2018 przez Mlodywyga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/21059-w-temacie-podaj-problem-rok-produkcji-i-typ-motocykla/ czas na edycję do jutra lub kolejnej wizytyjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrillco Opublikowano 15 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) dzięki temu modułowi możesz ustawić dynamicznie skład mieszanki poprzez pomiar AFR na sondach. w powercomanderze ustawiasz jakie chcesz miec AFR, PC dawkuje paliwo by uzyskać żądane AFR. jest to dobre i bezpieczne, ponieważ każda modyfikacja, zmiana w dolocie/w wydechu nie ma wpływu na skład paliwa-powietrza - moduł Autotune i PC same skorygują dawkę paliwa ;) w każdej chwili mozesz za pomoca laptopa przeprogramować PC i AT - zmienić skład. mam taki zestaw w zzr 1400: PC V, AT-200 (jedna sonda), filtr KN, brak katalizatorów, brak PAIR. Dla mnie warto, nówka jest droga, szukaj sprawnej używki na ebay ;) Edytowane 15 Grudnia 2018 przez Thrillco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlodywyga Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Dzieki za odpowiedz.Jest moze jakas instrukcja ustawien-obslugi PC ? Wszystko co znalazlem w necie to filmiki na yutube(angielskiego nie znam),a to co daje producent przy zakupie pc do niczego sie nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrillco Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 nie spotkałem polskiej instrukcji, na zagranicznych forach jest to bardziej popularne i tam można się czegoś dowiedzieć. korzystałem z ang. forum zx14 - dość dobrze opisana zabawa z PC / AT - ale tylko po angielsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlodywyga Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 (edytowane) Na dwa gary trzeba montowac dwie sondy,czy wystarczy jedna ? Pisalem do sprzedawcy i odpisal,ze moge zamontowac jedna lub dwie,nie umial mi wytlumaczyc jak to jest z jedna, Po dostrojeniu sie moto, ustawia sie mape na stale i sondy wykreca ?Standardowo jest jeden rozmiar gwintu ? Pisze z jakimś dystryburorem i on sie cos na tym nie zna,podal mi M 18. Thrillco co sie stalo z linkiem ? Edytowane 2 Stycznia 2019 przez Mlodywyga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlodywyga Opublikowano 20 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2022 Witam ponownie po długiej nieobecności. Wreszcie udało mi się kupić dynojet autotune at-300 pod power commander v. Commandera mam podłączonego i mam problem jak do niego podłączyć Autotune. Na Youtube dużo filmików, ale nie znalazłem. Przede wszystkim chodzi mi gdzie wpiąć się kostką(4piny) od Autotune. Kilka dodatkowych pytań ; 1. Powercommander v; 1.a.-Wiązka kabli ogarnięta. 1.b.-W Powercommander jest wyjcie na usb- podłączenie do kompa. 1.c.-Dwa podłączenia po 4 piny-jedno do podłączenia Autotune, drugie chyba pod przełącznik map? 1.d.-Wejscie-śróbki na 7 kabli-? 2.-Autotune; 2.a.-2xwejscie-śrobki (po 6szt.) na podłączenie sond. 2.b.-dwa wejścia po 4 piny. Jedno do podłączenia się pod Powercommander a drugie? 2.c. Największa moja zagadka;kostka 4piny,podlaczone tylko dwa kable. Do czego to? Bardzo będę wdzięczny za pomoc. Miałem kiedyś bardzo fajny filmik z Youtube jak to wszystko pod kompem ustawić, lecz filmik już został usunięty. Może ma ktoś taki do udostępnienia? pozdrawiam i czekam na pomocne słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi