Florenc Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Witajcie, muszę szukać rady w internecie, bo na mój problem to jeszcze odpowiedzi nie znalazłem. A więc, zakupiłem motor, bo chcę go odrestaurować ale przez okres zbierania części to chciałbym jeszcze pojeździć. Tak więc na jednej trasie po mieście zatrzymałem się w sklepie gdzie do owego sklepu motor elegancko pracował nie wydawał, żadnych niepokojących dzwięgów. Aczkowliek słychać było stukającą kuleczke od strony lewej silnika [ zbagatelizowałem to]. Chce ruszyć ze sklepu, wrzucam bieg i dup, motor stanął i zgasł. Odpalam go ponownie bez problemu, lecz linka sprzęgła stała się luźna tym samym nie mogę wrzucić biegu. Na dzień dzisiejszy ruszając pedałem od biegów słychac przeskakiwanie takie jak było wcześniej gdzie ewidentnie naciskąjąc na dół wrzuca mi bieg czy do góry tak samo ale mam cały czas luz. Pomóżcie, bo sam mam ciężko to rozgryźć aa internert głuchy od tego problemuŚruba w koszu sprzęgłowym była odkręcona jak rozegrałem go. P.s bez sprzęgła wrzuce bieg w takim motorze?;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś50/125 Opublikowano 25 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Witajcie, muszę szukać rady w internecie, bo na mój problem to jeszcze odpowiedzi nie znalazłem. A więc, zakupiłem motor, bo chcę go odrestaurować ale przez okres zbierania części to chciałbym jeszcze pojeździć. Tak więc na jednej trasie po mieście zatrzymałem się w sklepie gdzie do owego sklepu motor elegancko pracował nie wydawał, żadnych niepokojących dzwięgów. Aczkowliek słychać było stukającą kuleczke od strony lewej silnika [ zbagatelizowałem to]. Chce ruszyć ze sklepu, wrzucam bieg i dup, motor stanął i zgasł. Odpalam go ponownie bez problemu, lecz linka sprzęgła stała się luźna tym samym nie mogę wrzucić biegu. Na dzień dzisiejszy ruszając pedałem od biegów słychac przeskakiwanie takie jak było wcześniej gdzie ewidentnie naciskąjąc na dół wrzuca mi bieg czy do góry tak samo ale mam cały czas luz. Pomóżcie, bo sam mam ciężko to rozgryźć aa internert głuchy od tego problemuŚruba w koszu sprzęgłowym była odkręcona jak rozegrałem go. P.s bez sprzęgła wrzuce bieg w takim motorze?;dNajwidoczniej sprzęgło poszło, ale dopóki nie rozbierzesz silnika to można tylko spekulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 25 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Mechanizm wyciskania sprzegla padl.Trzeba rozebrac i zobaczyc co sie stalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi