AntoniPtak Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Czy w takim motocyklu można zwiększyć pojemność do 250 ? Mam prawo jazdy A, podoba mi się ten wynalazek i byłbym skłonny w niego zainwestować. Bardzo dobry materiał na jakieś fajne przeróbki, ale brakuje trochę mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 I jak to chcesz zrobic ?Bo mnie sie wydaje ze najtaniej jest kupic jakas 250 tke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntoniPtak Opublikowano 21 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Nie wiem, dlatego pytam.Czasem bywają silniki które mają możliwość działać z większym garem.Trochę jest tych Hyosungów, może od jakieś 250tki cały silnik by pasował. Wiadomo, najlepiej kupić od razu 250, ale mi się ten Karion niezmiernie podoba.Były słuchy kilka lat temu że mają zrobić mocniejszego Kariona, ale jak widać nie dali rady.Takiego właśnie szukałbym motorka.W wyborze motocykla kieruję się przede wszystkim wyglądem bo to dla mnie zabawka która ma się mi podobać.A tanich, ciekawych 250tek typu super moto nie ma za wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Ja tez nie wiem, np pierwszy podstawowy problem to ten ze o wiele szersza tuleja cylindra od silnika 250 nie wejdzie w otwor karterow silnika 125, jako ze to jest pojemnosc dokladnie 2 x wieksza od oryginalu.Juz o takich drobiazgach jak dopasowanie rozrzadu do zupelnie innej glowicy nie mowie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntoniPtak Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Zapewne masz rację, nic nie znalazłem na temat takiej przekładki, chyba jedynie silnik cały trzeba by zmienić.Ale to kosztowna i też niejasna operacja, chyba zmienię upodobania albo będę musiał popierdywać 125-tką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berger Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Antoni zapyta na forum hyosunga oni tam rozbierają wszystkie modele ,pewnie będą wiedzieć jaki tam silnik będzie pasował o ile się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntoniPtak Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Antoni wpadł na ten pomysł, ale jakiś moderator/onanista postanowił udowodnić swoją wyższość w sieci i usunął wątek bez słowa wyjaśnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berger Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Bo Antoni się nie przywitał zgodnie z regulaminem -znaczy nie napisał kilku słów o sobie ,bo tam pilnują regulaminu i zwykłe cześć to za mało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntoniPtak Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Nie dostałem żadnego info na temat, więc tym bardziej podziękuję za uczestnictwo w tym jakże zacnym forum. Zresztą i tak się chyba nie da przerobić tego Hyosunga, więc luzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi