Toolman Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 (edited) Witam, jak Wy regulujecie łańcuch wstepnego przeniesienia napędu? Ja ostatnio się za to wziołem i tak. Łańcuch miał sporo luzu. Ustawiłem luz na 10mm. (serwisówka podaje 9,5mm - 12,7mm na zimnym) odziwo na ciepłym ma być 6,4mm - 9,5mm. I efekt jest taki że na zimno silnik pracuje normalnie natomiast po rozgrzaniu słychać wyraźną współpracę łańcucha ze slizgiem napinacza. Moto chodzi jak starsze modele Hondy :biggrin: Czyli tak charakterystycznie "pojękuje". Odpuściłem regulacje o 1/4 obr i dzwieki ucichły. ale zpowrotem jest wyczuwalny luz w przeniesieniu napędu podczas jazdy, zwłaszcza w mieście. Ciekaw jestem Waszych doświadczeń. Edited July 5, 2018 by Toolman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buellxb Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 sprawdzę dziś u siebie i dam znać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buellxb Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 luz na zimno 10mm na "gorąco" 9mm, pare razy obróciłem silnikiem żeby sprawdzić czy przypadkiem nie mam łańcucha nierówno wyciągniętego,ale na zimny a nagrzanym u mnie jest 1mm różnicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts