Skocz do zawarto艣ci

Moja VTX 1300R z USA na Customie

Zieniu
 Udost臋pnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcia艂bym wam zaprezentowa膰 moj膮 VTX 1300R.... taaaak wiem 偶e to troch臋 dziwne 偶e 26 letni byczek dosiada wielkiego cruisera "dla dziadk贸w" .. tak wysz艂o 偶e od 99r. jak zadebiutowa艂a Hayabusa zakocha艂em si臋, i zawsze mia艂a by膰 tylko ona... ale wysz艂o jak zwykle - Honde odziedziczy艂em po wujku, kt贸ry motocykl kupi艂 w USA u dilera i wraz ze sob膮 przywi贸z艂 go do Polszy, motocykl to gigantyczny wk艂ad pieni臋dzy - nie ukrywam 偶e by艂o to jego oczko w g艂owie i dok艂ada艂 do niej non stop, o gustach si臋 nie dyskutuje... ka偶dy robi motocykl pod siebie, dla niego by艂 pi臋kny.... Wujek wyjecha艂 nie odwrotnie do Tajlandii (cz艂owiek z milionami$ i podr贸偶niczym trybem 偶ycia) zostawi艂 motocykl i quada w gara偶u... sta艂 tam ponad 4 lata ca艂kiem nie u偶ywane(przepalane kilka razy w roku)... a偶 z艂apa艂em z nim kontakt przez aplikacj臋, po dyskusjach sam stwierdzi艂 偶e nikomu obcemu tego nie odda bo woli 偶eby zgni艂o, wi臋c po namowach za czapk臋 gruszek dos艂ownie wzi膮艂em Quada i VTXa dla siebie, pod warunkiem 偶e zostanie w rodzinie na zawsze... i wiecie co? Jakbym mia艂 wyda膰 swoje w艂asne ci臋偶ko zarobione pieni膮dze (normalne kwoty) a nie takie symboliczne jak ja kupi艂em, to musia艂bym si臋 grubo zastanowi膰 czy w og贸le przeznaczy膰 20-30tys na motocykl... a ju偶 na pewno nie kupi艂bym dziadkowego wielkiego potwora bo nigdy na nie nie zwraca艂em uwagi, ale ten jeden jedyny egzemplarz zawsze przyci膮ga艂 moj膮 uwage, nie tak sob膮 jak tym jak jest zrobiony... i teraz nie 偶a艂uj臋, b臋d臋 m艂odym dziadkiem.... lecz na brod臋 b臋d臋 musia艂 d艂uuuugo jeszcze poczeka膰 ! Witam Was serdecznie !

ia zakurzone to motocykl bezpo艣rednio po przewiezieniu po 4 latach do mnie do domu, jeszcze z kuframi TERRY`Sa kt贸re zdemontowa艂em na rzecz oszcz臋dno艣ci miejsca w gara偶u. Motocykl pami臋tam ca艂y w oryginale zaraz po przywiezieniu ze stan贸w, by艂 srebrny bez jakiegokolwiek dodatku. Motocykl by艂 odstawiony bodaj偶e do Wroc艂awia, gdzie zosta艂 przemalowany na czarny metalic i naniesiony aerograf, Wszystkie mo偶liwe os艂ony i wszystko co mo偶liwe do os艂oni臋cia zosta艂o os艂oni臋te, cz臋艣ci oryginalne wszystkie sprowadzane ze stan贸w (jak wujek twierdzi艂 tylko tam jest prawdziwy chrom i porz膮dne akcesoria) atrapa ch艂odnicy, os艂ony amortyzator贸w, os艂aona wa艂u, os艂ony cylindr贸w... dos艂ownie wszystko, Chromowane oploty wko艂o linek, gmole, podesty, d藕wignie hamulc贸w i bieg贸w, dodatkowe lampy na przodzie, zmienione manetki z kierunkowskazami w ko艅c贸wkach, akcesoryjne mocowanie tablicy z boku, klakson widoczny z boku (2tr膮by) jest na kompresorze kt贸ry jest schowany pod kanap膮, siedzenie r贸wnie偶 od terrysa z 膰wiekami, wspomniany ju偶 zestaw kufr贸w z mocowaniami, dodatkowo do motocykla posiadam akcesoryjn膮 przepustnic臋 (niema na zdj臋ciach) klapy kt贸re si臋 otwieraj膮 dopuszczaj膮c powietrze do filtra przy dodaniu gazu - b臋d臋 to montowa艂, dodatkowo ca艂y silnik i wa艂 jest oledowany, mo偶na jednym malutkim prze艂膮cznikiem w nocy za艂膮czy膰 o艣wietlenie i efekt jest bombowy.... A co do wydechu... to magia wujka kt贸ry zajmuje si臋 pracami z nierdzewk膮, kwas贸wka wysokiej jako艣ci odpowiednio powyginana, bez 偶adnego t艂umienia... ryk jest niesamowity, je偶eli akcesoryjne wydechy typu COBRA lub Vance&Hines s膮 dla was g艂o艣ne to... w tym motorze pa艂a zosta艂a gruuubo przegi臋ta.... Oce艅cie sami, ja si臋 ciesz臋 jak dziecko 偶e wko艅cu mam jak膮艣 porz膮dn膮 maszyn臋. Macie pytania, to pytajcie i Oce艅cie sami :)

post-92119-0-76549600-1522089033_thumb.jpg

post-92119-0-11586100-1522089089_thumb.jpg

post-92119-0-70302600-1522089135_thumb.jpg

post-92119-0-33460900-1522089178_thumb.jpg

post-92119-0-10998100-1522089212_thumb.jpg

post-92119-0-72877100-1522089330_thumb.jpg

post-92119-0-65812300-1522089368_thumb.jpg

post-92119-0-59855800-1522089391_thumb.jpg

post-92119-0-69153400-1522089428_thumb.jpg

post-92119-0-41947300-1522089461_thumb.jpg

post-92119-0-74413800-1522089620_thumb.jpg

post-92119-0-18690200-1522089648_thumb.jpg

Edytowane przez Zieniu
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

to fakt, dlatego wspomnia艂em 偶e dorobi艂 si臋 w stanach B. Du偶ych pieni臋dzy... ale jako jedyna znana mi osoba nie lansowa艂 si臋 tym... mia艂 motor, 艣piwory zabiera艂 kuchenki itd i buszowa艂 po c膮艂ej europie a teraz siedzi gdzie艣 w dzikiej tajlandii a m贸g艂by w dubaju... inny to by mia艂 po 7 mercedes贸w i 4 domy, a dla niego tak naprawd臋 si臋 liczy艂 tylko ten motor - w sumie dla mnie dobrze :D

Odno艣nik do komentarza

Zr贸b porzadek z wydechami bo wujo moze i mial smykalke i sam pospawal wydechy ale ..... z jednej rury bez oslony to te poprzepalane wydechy kiepsko wygladaja ..... Jedyny tw贸j wydatek to polegalby na kupnie nowych z oslonami i gitarra ....

Albo popros wujka o kase na nowe i juz.

No i umyj sprzeta,wypicuj i wtedy wstaw fotki

Edytowane przez majkelpl

ISRA: 27062
SREU: 614

Odno艣nik do komentarza

Zr贸b porzadek z wydechami bo wujo moze i mial smykalke i sam pospawal wydechy ale ..... z jednej rury bez oslony to te poprzepalane wydechy kiepsko wygladaja ..... Jedyny tw贸j wydatek to polegalby na kupnie nowych z oslonami i gitarra ....

Albo popros wujka o kase na nowe i juz.

No i umyj sprzeta,wypicuj i wtedy wstaw fotki

Moto od zesz艂ego roku stoi u mnie i dos艂ownie przejecha艂em nim kilkaset km, bo z艂apa艂em bakcyla na Quada... w mojej bliskiej okolicy jest 8ch艂opa z porz膮dnymi sprz臋tami, mamy squad sw贸j - ponadto jeste艣my zrzeszeni w QGP - Quadowa Grupa Po艂udnie, wi臋c si臋 dzia艂o, by艂y wyjazdy itd... W tym roku chc臋 poje藕dzi膰 na moto, pozatym po 4 latach postoju moto nie pracowalo tak jak powinno, jest rozebrany ga藕nik... tak si臋 sk艂ada fajnie 偶e m贸j s膮siad jest kierownikiem serwisu w Yamasze w Krakowie wi臋c z nim ogarniam quada, czekamy na 艂adn膮 pogod臋 偶eby wzi膮膰 si臋 za moto w sobotni dzie艅, regulacja gaziora wymiana olej贸w itd... Dlatego 偶e ma艂o je藕dzi艂em mam tylko kilka zdj臋膰 czystej maszyny a reszta to zaraz po odebraniu usyfionego... Co do wydech贸w, swoje zrobi艂 d艂ugi post贸j w gara偶u... wydech b臋dzie rozkr臋cony i wypolerowany na nowo, na zdj臋ciach si臋 wydaje 偶e jest br膮zowy jakby przypalony, a tak naprawd臋 zajebi艣cie mieni si臋 na fiolet z niebieskim na zagi臋ciach.

Odno艣nik do komentarza

wydech b臋dzie rozkr臋cony i wypolerowany na nowo, na zdj臋ciach si臋 wydaje 偶e jest br膮zowy jakby przypalony, a tak naprawd臋 zajebi艣cie mieni si臋 na fiolet z niebieskim na zagi臋ciach.

No ale ten fiolet to wlasnie od grzania palnikiem i od spawania wiec ...... ladnie nie wyglada

A pojedyncza rura ma to dos iebie ze sie odbarwia i zawsze brzydko wyglada, dlatego daje sie nakladki aby byl ciagle ladny chrom

Odno艣nik do komentarza

Moto pi臋kne, ale chyba bardziej odpowiednie dla 50 latka z brod膮 a'la ZZ Top.

Nie czujesz przypadkiem potrzeby sprezentowania tego cuda komu艣 posiadaj膮cemu powy偶sze atrybuty :biggrin:

Poza tym gratki!!!

Hej, super 偶e moto si臋 podoba :D Wiesz co ... szczerze powiem 偶e kilka razy przesz艂o mi to przez my艣l, bo podejrzewam 偶e sprzeda艂bym j膮 bez problemu za cen臋 troch臋 wi臋ksz膮 ni偶 golasa czy to w polsce czy za granice bo za takimi maszynami "dziadki" szeroko si臋 rozgl膮daj膮... ale mam sentyment do tego moto a co najwa偶niejsze wujo dal mi go mo偶na powiedzie膰 za free tylko po to 偶eby zosta艂 w rodzinie bo on go mie膰 nie mo偶e ju偶 bo dba艂 o to jak szalony... wi臋c te偶 by to kiepsko wygl膮da艂o z mojej strony - cho膰 wiem 偶e za tak膮 cen臋 spokojnie bym kupi艂 w miar臋 now膮 Hayabuse z akcesoriami albo jakiego艣 du偶ego turyste z BMW, kolejna opcja to to 偶e ja naprawd臋 wiem jaka to kupa kasy na 2 ko艂ach bo sam kilkukrotnie mu zamawia艂em r贸偶ne ma艂e pierdo艂y bo zna艂em strony, fora itd... to wiem 偶e byle pierdo艂a to by艂y wydatki 200-300$ standardowo, cho膰 wszyscy wywalaj膮 oczy ze zdumienia jak m贸wi臋 to co wiem od wujka... gdzie艣 tam notowa艂 wszystko i motocykl, wiadomo kupno w salonie malowania akcesoria 偶e w sumie go wyszed艂 oko艂o 100tys PLN - wszystko mo偶liwe, a to si臋 ju偶 nigdy nie wr贸ci.. poza tym tylko jeden moto taki na 艣wiecie :D Ale jak poje偶d偶臋 twardo i 偶ywcem mi nie b臋dzie pasowa艂 to pomy艣l臋.... Cho膰 jestem dobrej my艣li:D

No ale ten fiolet to wlasnie od grzania palnikiem i od spawania wiec ...... ladnie nie wyglada

A pojedyncza rura ma to dos iebie ze sie odbarwia i zawsze brzydko wyglada, dlatego daje sie nakladki aby byl ciagle ladny chrom

wiem ju偶 o czym m贸wisz... przy orygina艂ach z tego co pami臋tam by艂o co艣 takiego chyba na kolankach :D Wszystko jest do ogarni臋cia, mi a偶 tak bardzo to nie przeszkadza... zawioz臋 je temu wujkowi co ma firm臋 z nierdzewk膮 i co to robi艂 偶eby to przelecia艂 jakim艣 kwasem i polerk膮 bo s膮 plamy, um贸wmy si臋 jak to sta艂o przez 4lata w gara偶u firmy budowlanej to nawet przy g艂upim p艂ukaniu wiader potrafili zaciapa膰 ca艂e moto, motocykl dopucowa艂em idealnie...a jak po przepalaniu rury by艂y gor膮ce to jak co艣 si臋 nasyfi艂o to si臋 zapiek艂o od razu, wi臋c s膮 plamy kt贸rych szmatk膮 si臋 usun膮膰 nie da... najwi臋kszy wydatek p贸ki co to opony bo ra偶 偶e ledwo jest o co paznokie膰 zachaczy膰 (zw艂aszcza z przodu) a dwa 偶e sta艂y nie je偶d偶one i swoje lata te偶 ju偶 maj膮...

Odno艣nik do komentarza

najwi臋kszy wydatek p贸ki co to opony bo ra偶 偶e ledwo jest o co paznokie膰 zachaczy膰 (zw艂aszcza z przodu) a dwa 偶e sta艂y nie je偶d偶one i swoje lata te偶 ju偶 maj膮...

Oj tam ...... Opony tak z 1500 i po sprawie :biggrin:

Tak jak w tym wydechu ....

Podw贸jna rura + jeszcze oslona na kolanko i nic sie nie przebarwia

post-15297-0-06948200-1522182006_thumb.jpg

Odno艣nik do komentarza

Oj tam ...... Opony tak z 1500 i po sprawie :biggrin:

Tak jak w tym wydechu ....

Podw贸jna rura + jeszcze oslona na kolanko i nic sie nie przebarwia

ehhhh.... wiem, niestety 馃槂
Odno艣nik do komentarza

ehhhh.... wiem, niestety

Ale potfur fajny i nie przejmuj sie ze nie masz bojlera, brody ala ZZ Top oraz ze nie jestes dziadkiem :biggrin:

Bedziesz zadowolony bo toto ma niezle pierdniecie

Edytowane przez majkelpl

Odno艣nik do komentarza

Ale potfur fajny i nie przejmuj sie ze nie masz bojlera, brody ala ZZ Top oraz ze nie jestes dziadkiem :biggrin:

Bedziesz zadowolony bo toto ma niezle pierdniecie

lekki bojlerek jest 馃槂103kg zywej wagi, dobrze ze jestem dobrze zbudowany i ubity to nie wygladam jak puchata kulka 馃槂 bedzie jezdzone... co prawda na jakies duze trasy sie nie zanosi ale jako pojazd codzienny napewno bedzie uzytkowany, a i napewno jakies zakopane czy cos tez sie trafi 馃槂
Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

Udost臋pnij

• Dodaj now膮 pozycj臋...