motoluka Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Koledzy, po krótkiej rocznej przerwie z motocyklami zamierzam wrócić na dwa koła. Swoją przygodę kończyłem na FZ6N S2 98KM i teraz mocno spoglądam w kierunku SV1000N bo chcę coś w granicach 10 000 PLN, najlepiej z silnikiem w układzie V. Chciałbym, usłyszeć Wasze zdanie na temat tego sprzętu i jego ewentualnych konkurentów. Szczerze mówiąc nie mogę znaleźć żadnego kontrkandydata w tej cenie. Może Cagiva Raptor 1000, ale znalezienie graniczy u nas w kraju z cudem, silnik ten sam co w SV a graty karesorii trudne w razie czego do dostania. Chciałbym dowiedzieć się jak wygląda porównując do FZ6 upatrzony przeze mnie SV1000N. Szczególnie chodzi mi o gabaryty motocykla. Mam 185 cm wzrostu. Słyszałem dużo na temat filigranowości SV ale raczej w stosunku do 650. Na FZ6 było mi wygodnie i gabarytowo była ok. Silnikowo wiadomo, że SV miażdży FZ6 zarówno mocą, momentem, jego przebiegiem i momentem hamującym. Bardziej chodzi mi o odczucia subiektywne, konkurentów i wielkość. Szukam takiego funbike'a na miasto. Mieszkam w Tallinie więc sezon nie jest jakiś mega długi. Spalanie mnie nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi