Wertyder Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Skarbówka może się przyjebać i naliczyć karę, ale to nie zmienia w żaden sposób nabycia prawa do własności pojazdu, dysponowania nim, ubezpieczania go czy występowania o dokumenty.A gdzie ja pisałem że jest inaczej? Natomiast idąc do Starostwa warto mieć papier ze skarbówki, bo bywa że o to pytają (na przykład u nas). Zresztą po co płacić kary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 (edytowane) Jakie zaświadczenie? Wydanie wtórnika karty pojazdu (WUK-II.0143.10.17.2017) KARTA USŁUGI Podstawa prawnaustawa z dnia 20 czerwca 1997r. Prawo o ruchu drogowymWymagane dokumentyWszystkie czynności związane z rejestracją pojazdu i wyrejestrowaniem oraz wszelkie zmiany zapisów w dowodzie rejestracyjnym dokonujewłaściciel pojazdu lub pełnomocnikWymagane dokumenty:...................................................3. W przypadku zagubienia karty pojazdu przed ponownym zarejestrowaniem pojazdu, do wniosku o rejestrację właściciel pojazdu dołącza się dodatkowo: - zaświadczenie wystawione przez organ rejestrujący właściwy ze względu na miejsce ostatniej rejestracji potwierdzające dane zawarte w zagubionym dokumencie, niezbędne do rejestracji......................................................................takie zaświadczenie nie wiem jak to działa w starostwie u Ciebie . Ja duuużo spraw załatwiam w rożnych W-K (średnio raz na 2 tyg ) i NIGDY jeszcze nikt o skarbówkę nie zapytał Edytowane 22 Sierpnia 2017 przez kiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 takie zaświadczenie nie wiem jak to działa w starostwie u Ciebie . Ja duuużo spraw załatwiam w rożnych W-K (średnio raz na 2 tyg ) i NIGDY jeszcze nikt o skarbówkę nie zapytałMyślałem że jeszcze jakieś zaświadczenia są potrzebne u Was - to to normalka. U mnie ostatnio wyrabiałem koledze wtórnik blachy na eLkę to kazali pokazać zaświadczenie ze skarbówki (moto dopiero co kupione). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 he he he co za dyplomatyczne i prawdziwe wybrnięcie z sytuacji :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi