kenty74 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Witam.Wpadły w moje ręce "zwłoki" MR 1 Ryś. Posiada on nie oryginalny zbiornik ( od motocykla)-taka radosna twórczość.Proszę o identyfikację.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Z profilu wygląda jak bak od motocykla Hercules S125 chociaż mam wrażenie, że zbiornik był przerabiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenty74 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Dzięki za szybką odpowiedź. A dlaczego uważasz, że przerabiany? I mam jeszcze pytanie dotyczące przetłoczeń na górze zbiornika. Przejrzałem dostępne zdjęcia i na wszystkich góry są gładkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Właśnie dla tego myślę, że zbiornik był przerabiany. Takie "wykończenie" nie jest standardem. W Herkulesie zbiornik zwężał się do tyłu a tutaj ma praktycznie taką samą szerokość. Myślę, że zrobiono to po to by wchodziło więcej paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenty74 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzięki HD1940.Poniżej zdjęcia zdemontowanego zbiornika. Może teraz pozwoli Ci to na weryfikację zbiornika.A może to od modelu MOF 100? Zdjęcie poglądowe wyszarpane z sieci na samym dole. Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez kenty74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Na 100 % Hercules. Model to sprawa drugorzędna, bo te same zbiorniki stosowano w kilku wersjach i modelach, również po wojnie. Przetłoczenia jednak fabryczne, a zbiornik ma właściwy profil. Na wcześniejszych kąt fotografowania zniekształcał wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi