samolot Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) Jakiś czas temu kupiłem przez internet kask Shoei XR1100. Leżał tak nieużywany prawie dwa lata. Tydzień temu zrobiłem w nim jazdę próbna i niestety wizjer nie przylega do uszczelki. Istnieje szczelina, przez co kask okrutnie gwiżdże. Czy istnieje możliwość samodzielnej i skutecznej regulacji wizjera? Czy trzeba koniecznie udać się do punktu serwisowego Shoei? Ile taka przyjemność kosztuje, jeśli mam kask spoza oficjalnej sieci dystrybucji? Ponoć jak jest z oficjalnej sieci to serwis jest bezpłatny przez 7 lat od dnia zskupu. Punkty serwisowe mają specjalny wizjer regulscyjny, który służy do regulacji właściwego wizjera. Czy w intermotors zostanie mi odpłatnie wyregulowany wizjer? Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez samolot Cytuj Komar 2320 > WSK 125 > CBR 600F2 > CBR F4I SPORT > Kymco Active > YBR 125 > CBR 600RR PC 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nezka Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Oczywiście ze mozes, to zrobić sam. Zdejmujesz szybke i po bokach masz taka chromowa nakretke na klucz ampulowy. Delikatny obrot... Szyba na kask,pomiedzy uszczelke (ktora warto delikatnie pociagnac wazelina) wkladasz np cienki papier i sprawdzasz w kilku miejscach czy dobrze przylega próbując wyciagac papier. Ma wychodzic z oporem. nezka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi