Sqel Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Dzień dobry. Od razu przejdę do sedna. Chciałem zrobić prezent dla ojca który jeździł 25 lat temu na moto. Kupiłem w fajnej cenie Kawasaki GPz 305 Belt Drive z 1988r. Cała w oryginalne paliła od strzała jedynie obroty kulały. Przejechałem nią po zakupie do domu około 50 kilometrów i nagle straciła moc aż całkiem zdechła i nie chce zapalić. Rozrusznik kręci światła itp są. Dzisiaj zacząłem przy niej grzebać i zauważyłem, że nie ma iskry. Kupiłem nowe aku + świece i dalej lipa. Rozebrałem moto i ukazał mi się oto taki widok (patrz załącznik foto2). Z magneta wystają jakieś druty po rozebraniu jest takie coś jak na foto 1 tylko w miejscach zaznaczonym na czerwono wystają porwane druty. Jak to się nazywa? I jak to naprawić? Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez Sqel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Jest to impulsator,który przekazuje impulsy ze statora,na moduł zapłonowy a dalej na cewkę. Część raczej do wymiany niż do naprawy. Sprawdz też dokładnie stator czy nie ma przypalonych,pourywanych uzwojeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqel Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Dzięki za odpowiedź. Zamówiłem już impulsator na alledrogo. A teraz pytanie od czego mogły się one uszkodzić? Po zakupie sprzedawca dał mi akumulator z jakiegoś małego motocykla chyba 125 pojemność, tylko bym mógł dojechać do domu. Z tego co wiem był dużo mniejszy od tego jaki ma być w tym moto. Czy może to być przyczyną uszkodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 To jest jakiś chyba patent i wygląda jak rozplątana cewka. Ten przewód na 2 zdjęciu to na pewno powinien tak iść? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi